15.6 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στήνουν… αγχόνη για τους σκιτσογράφους!

“Στην αγχόνη οι σκιτσογράφοι”, φώναζαν εκατοντάδες φανατικοί μουσουλμάνοι στο Πακιστάν την ώρα που διαδήλωναν χτες στους δρόμους της Λαχώρη. Τριακόσιοι περίπου Πακιστανοί ζήτησαν να κρεμαστούν οι δημιουργοί των σκίτσων του Μωάμεθ που δημοσιεύτηκαν στο τελευταίο τεύχος της σατιρικής εφημερίδας “Charlie Hebdo”. Υπήρξαν και κάποιοι που έκαψαν τη γαλλική σημαία.

Κραδαίνοντας πλακάτ με διάφορα συνθήματα, με κυρίαρχο το σύνθημα : “Να κρεμαστούν οι σκιτσογράφοι που ζωγράφισαν τα σκίτσα του Μωάμεθ”, οι διαδηλωτές έσπευσαν να καταδικάσουν το βλάσφημο , όπως το αποκάλεσαν, περιεχόμενο της εφημερίδας όπου απεικονίζονται τα σκίτσα του Μωάμεθ.

PAKISTAN2

“Κάτω το Charlie Hebdo”, ήταν το σύνθημα σε άλλο πλακάτ. “Τα βλάσφημα σκίτσα είναι η χειρότερη μορφή τρομοκρατίας, οι δημιουργοί τους πρέπει να κρεμαστούν”, έγραφε ένα άλλο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Πακιστάν ήταν από τις πρώτες χώρες του μουσουλμανικού κόσμου που έσπευσαν να καταδικάσουν την αιματηρή επίθεση στη γαλλική εφημερίδα “Charlie Hebdo”  αλλά και η πρώτη που έσπευσε να τονίσει ότι , η δημοσίευση των σκίτσων του Μωάμεθ θεωρείται βλασφημία.

PAKISTAN3

πηγή: protothema.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα