Στη Θεσσαλονίκη το EuroPride

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα η διοργάνωση

Στη Θεσσαλονίκη θα φιλοξενηθεί το EuroPride 2020, μετά τη ψηφοφορία των μελών των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών Prides που πραγματοποιήθηκε στην ετήσια συνέλευση στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

Το EuroPride είναι το κεντρικό φεστιβάλ υπερηφάνειας στην Ευρώπη και η Θεσσαλονίκη επικράτησε έναντι του Αμβούργου της Γερμανίας, του Μπέργκεν της Νορβηγίας και των Βρυξελλών του Βελγίου.

Η διοργάνωση ανατέθηκε στο Thessaloniki Pride και ως προτεινόμενη ημερομηνία είναι το διάστημα από 20 έως 28 Ιουνίου του 2020.

«Είναι μια μεγάλη κατάκτηση για το LGBTI κίνημα όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα αλλά και για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και δεσμευόμαστε πως το EuroPride 2020 θα είναι μια μεγάλη γιορτή διεκδίκησης που θα αλλάξει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων προς το καλύτερο», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Thessaloniki Pride, Θάνος Βλαχογιάννης.

Σύμφωνα με τον κ.Βλαχογιάννη η Θεσσαλονίκη απέδειξε και με το Thessaloniki Pride πως μπορεί να διοργανώνει τέτοιες εκδηλώσεις.

Ο θεσμός του EuroPride ξεκίνησε το 1992 και είναι η πρώτη φορά που θα φιλοξενηθεί στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Την Θεσσαλονίκη εκπροσώπησαν στο Γκέτεμποργκ, εκτός από τους εκπροσώπους της κοινότητας LGBTI, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού δήμου, Καλυψώ Γούλα και η αντιπρόεδρος, Ρία Καλφακάκου σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σχετικά άρθρα