23 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στουρνάρας: “Όχι σε μείωση των μισθών και κύριων συντάξεων”

“Όχι» σε μείωση των μισθών και κύριων συντάξεων, «όχι» σε αύξηση φόρων και «όχι» σε ενδεχόμενο νέου ασφαλιστικού, είναι οι δεσμεύσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, τις οποίες διατυπώνει σήμερα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επενδυτής».

Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ο κ. Στουρνάρας σημειώνει πως η στρατηγική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η μείωση του χρέους, «δηλαδή, το να γίνει βιώσιμο», πως «ονομαστικό κούρεμα δεν μπορεί να γίνει» και πως «η μείωση του χρέους πρέπει να γίνει με έναν τρόπο που να τον θέλουν όλοι».

Τονίζει πως με την τρόικα γίνεται συνεχής διαπραγμάτευση και πως έως στιγμής, η Ελλάδα έχει πετύχει αυτά που θέλει και εκτιμά πως το 2014 είναι πολύ πιθανό η χώρα να βγει στις αγορές για ένα μικρό ποσό. Διευκρινίζει, δε, πως η επιθυμία της κυβέρνησης είναι η Ελλάδα να βγει στις αγορές έστω και δοκιμαστικά, αλλά γι αυτό υπάρχουν δύο προϋποθέσεις: «να υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα βιώσιμο και θετικός ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης».

Στην προοπτική μιας νέα δανειακής σύμβασης απαντά «δανειακό πρόγραμμα δεν σημαίνει απαραίτητα μέτρα» και αναρωτιέται: «Επιτέλους, τι μέτρα παραπάνω να πάρουμε; Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια και δεν χρειάζονται…».

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα