Στο εδώλιο 21 κάτοικοι της Χαλκιδικής

Δίκη για επεισόδια σε κινητοποιήσεις κατά της εξόρυξης χρυσού

Αύριο αναμένεται να ξεκινήσει στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ) Θεσσαλονίκης η δίκη 21 κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής -μελών του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού- που κατηγορούνται, ύστερα από μηνυτήρια αναφορά του τότε δημάρχου Χρήστου Πάχτα, για επεισόδια που έγιναν το Μάρτιο του 2012 στο δημαρχείο Αριστοτέλη.

Η υπόθεση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων κρατήθηκε για να εξεταστεί αύριο, καθώς το ΜΟΔ δίκασε σήμερα άλλη υπόθεση που βρισκόταν στο έκθεμα του ίδιου δικαστηρίου. Υπό αυτές τις συνθήκες, γνωστοποιήθηκε στους παράγοντες της δίκης να προσέλθουν αύριο το πρωί στην ίδια αίθουσα για την έναρξη της διαδικασίας.

Στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν από νωρίς δεκάδες μέλη του κινήματος κατά της εξόρυξης χρυσού για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους.

Και δεύτερο δικαστήριο

Εξάλλου, για αύριο έχει προσδιοριστεί μία ακόμη δίκη που συνδέεται με αντιδράσεις κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής για την επένδυση χρυσού στην περιοχή. Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης θα βρεθούν 26 κατηγορούμενοι για την υπόθεση του «Λάκκου Καρατζά», η οποία αφορά μαζική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε το Μάιο του 2013 και κατέληξε σε επεισόδια με αστυνομικές δυνάμεις.

Καταγγελία

Στο μεταξύ, το ΑΤ Αρναίας ερευνά καταγγελία, σύμφωνα με την οποία όχημα -τύπου βαν- το οποίο μεταφέρει εργαζόμενους στα μεταλλεία Χαλκιδικής έγινε στόχος επίθεσης από αγνώστους. Όπως καταγγέλθηκε, το συμβάν έγινε χθες στις 10 το βράδυ, στο 1ο χλμ. της επαρχιακής οδού Ιερισσού – Γοματίου, όταν άγνωστοι πέταξαν κόκκινη μπογιά και πέτρα εναντίον του οχήματος. Από την καταγγελλόμενη επίθεση δεν τραυματίστηκε κανένα από τα τρία άτομα που επέβαιναν εκείνη την ώρα στο βαν.

Σχετικά άρθρα