22.2 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στο κυνήγι του Σώρρα και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Στο κυνήγι του Αρτέμη Σώρρα ρίχνεται -μετά από κυνηγητό επτά και πλέον μηνών- και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Τα δύο ηχητικά μηνύματα -η παρέμβαση του 50χρονου καταζητούμενου στο συνέδριο του για την εκλογή νέου αρχηγού στην «Ελλήνων Συνέλευσις» με απειλές και ύβρεις κατά πρώην στενών συνεργατών του και η ειρωνική επανεμφάνισή του για τις βόλτες στο κέντρο της Αθήνας 20 μέρες αργότερα- ήταν το κερασάκι στην τούρτα των ερευνών με αποτέλεσμα να ζητηθεί από το Ηλεκτρονικό Έγκλημα να ψάχνει τα ηλεκτρονικά ίχνη των δυο παρεμβάσεών του.

Από τον περασμένο Μάρτιο το ερώτημα που βασάνιζε τους αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ που ασχολούνται με τον εντοπισμό του ήταν ένα και μοναδικό: πώς δηλαδή είναι δυνατόν ένας άνθρωπος ευρέως γνωστός με χαρακτηριστική φυσιογνωμία, πολλούς «εχθρούς» και «εντιμότατους φίλους» πρόθυμους να τον καρφώσουν με την πρώτη ευκαιρία καταφέρνει όχι μόνο να παραμένει άφαντος αλλά να μην έχει αφήσει πίσω του ίχνη και να μην υπάρχει η παραμικρή πληροφορία για τις κινήσεις του. Στη νέα φάση που περνούν οι έρευνες αναζητούν για το πώς και από ποιους σέρβερ του εξωτερικού έγιναν οι δυο αναρτήσεις. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως και σ΄ αυτό τον τομέα ο Σώρρας είναι πολύ καλός. Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να βγάλουν άκρη με τα «ηλεκτρονικά κόλπα» των ανθρώπων που στηρίζουν τον 50χρονο και δεν μπορούν να εξακριβώσουν ούτε καν το ενδεχόμενο είτε αρχικά είτε σε δεύτερο χρόνο ο Σώρρας και η σύζυγος του να την έχουν κοπανήσει από την Ελλάδα. Μάλιστα πριν από πέντε μήνες, το ενδεχόμενο αυτό επικρατούσε με αποτέλεσμα το ένταλμα σύλληψης να έχει γίνει ευρωπαϊκό και να έχουν ενεργοποιηθεί οι διαδικασίες αναζήτησης του και μέσω της Europol. Τις τελευταίες όμως ημέρες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά στην ελληνική επαρχία κρύβεται το μυστικό. Ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός του, έχουν βρει καταφύγιο σε οίκημα και με τη βοήθεια ολιγομελούς ομάδας πιστών οπαδών του έχουν λουφάξει αποφεύγοντας να κάνουν και την παραμικρή κίνηση που θα είναι και το λάθος που θα τους δώσει στο πιάτο των διωκτών τους.

Οι δύο παρεμβάσεις

Τα δυο ηχητικά μηνύματα που έχουν μπει στο μικροσκόπιο του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στάλθηκαν, το πρώτο στις 6 Οκτωβρίου, όπου ο Σώρρας επιτίθεται με σφοδρότητα στους άλλοτε στενούς του συνεργάτες Βασίλη Θοδωρόπουλο, Γιάννη Καλογερόπουλο και Βίκυ Χαραλάμπους, τους οποίους χαρακτηρίζει «κερατάδες» και «προδότες». «Να παραιτηθούν και να παραδώσουν γρήγορα για να να μη χρειαστεί να τους διώξω με άσχημο τρόπο» λέει για τα τρία στελέχη της Ε.ΣΥ ο Αρτέμης Σώρρας από το κρησφύγετό του. Στο δεύτερο, είκοσι μέρες αργότερα αναφέρει «Εν τω μεταξύ, μένω ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο, εκεί που οι μπάτσοι, δεν ψάχνει κανένας, και είμαι μια χαρά. Πηγαίνω κάθε δεύτερη, τρίτη μέρα βόλτα στο Βασιλικό κήπο, χαιρετάω και τους αστυνομικούς, “καλημέρα” μου λένε, έχω αλλάξει λίγο και την όψη μου, όχι με πλαστική χειρουργική, οπότε με χαιρετάνε οι άνθρωποι, μια χαρά είμαι, οπότε γι’ αυτό δεν βάζω και βίντεο. Γιατί άμα βγάλω και βίντεο θα είμαι πρωτοσέλιδο στα κανάλια και τις εφημερίδες, θα τους δώσω τροφή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σώρρας.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα