ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη και «σκοτεινές υποθέσεις οικονομικής διαπλοκής»

Στο «στόχαστρο» ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ανακοίνωση o ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, σύμφωνα με το οποίο offshore εταιρεία χρηματοδοτεί τις επιχειρήσεις της συζύγου του προέδρου της ΝΔ και του εκδότη Θέμου Αναστασιάδη.

«Η offshore εταιρεία με την επωνυμία Velvet Success και έδρα τον Παναμά, φέρεται να συμμετείχε στην πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που αποφάσισε ο «Όμιλος Αναστασιάδη» που εκδίδει το Πρώτο Θέμα αλλά και στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Zeus+Dion, τον Ιούνιο του 2017, που ανήκει στην κ. Γκραμπόφσκι», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Ανακοίνωση η ανακοίνωση:

«Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento αναφορικά με την ύπαρξη offshore εταιρείας που φέρεται να χρηματοδοτεί τόσο τις επιχειρήσεις της Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, όσο και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, προκαλεί αμείλικτα ερωτήματα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η offshore εταιρεία με την επωνυμία Velvet Success και έδρα τον Παναμά, φέρεται να συμμετείχε στην πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που αποφάσισε ο «Όμιλος Αναστασιάδη» που εκδίδει το Πρώτο Θέμα αλλά και στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Zeus+Dion, τον Ιούνιο του 2017, που ανήκει στην κ. Γκραμπόφσκι.

Τα παραπάνω στοιχεία φωτίζουν τους λόγους για τους οποίους η ταύτιση της εφημερίδας του Θέμου Αναστασιάδη, γνωστού και ως «κομιστή» με την ατζέντα του κόμματος του Κυρ. Μητσοτάκη είναι τόσο πολύ ισχυρή.

Θυμίζουμε ότι ο άλλος συνεταίρος της κ. Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη ελέγχεται από την ελληνική Δικαιοσύνη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ούτε τότε έδωσε κάποια εξήγηση ο κύριος Μητσοτάκης. Οφείλει όμως να απαντήσει σήμερα: Ποιος είναι ο κρυφός χρηματοδότης της συζύγου του και του Πρώτου Θέματος, και γιατί κρύβεται;

Και, επιτέλους, πόσες πια σκοτεινές υποθέσεις οικονομικής διαπλοκής που εμπλέκεται ο κ. Μητσοτάκης θα δουν το φως της δημοσιότητας; Έχουμε χάσει το μέτρημα».

Σχετικά άρθρα