23.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το δολοφόνο

Ένα τηλεφώνημα που έγινε από κλεμμένο κινητό και έδινε πληροφορίες για περίεργο άτομο το οποίο φέρεται να σχετίζεται με το ματωμένο σκηνικό του κοιμητηρίου, το τελευταίο σήμα του κινητού, λίγο πριν “σβήσει” στην Ομόνοια και η μαρτυρία της συναδέλφου της 32χρονης εφοριακού που λέει ότι η κοπέλα βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και επισκεπτόταν κέντρο διαλογισμού, συνθέτουν ένα νέο κύκλο δεδομένων που καλείται να επεξεργαστεί η Αστυνομία για να βρει την άκρη του νήματος στη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη. Στοιχεία και λεπτομέρειες που προκύπτουν από την έρευνα της Αγγελικής Νικολούλη η οποία επισκέφθηκε το Β’ νεκροταφείο και μίλησε με πρόσωπα που γνώριζαν το θύμα. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, άγνωστο άτομο τηλεφώνησε και φέρεται να έδωσε μια πληροφορία για το δράστη υποστηρίζοντας ότι τον γνώριζε, ενώ για το τηλεφώνημα ενημερώθηκε και η Αστυνομία καθώς το μυστηριώδες άτομο που κάλεσε στο Φως στο Τούνελ, φέρεται να χρησιμοποίησε κλεμμένο κινητό.

Ένα ακόμη στοιχείο που επιβεβαιώνει και τις έρευνες των αρχών είναι ότι το τελευταίο στίγμα του κινητού τηλεφώνου της Δώρας Ζέμπερη, εξέπεμψε τελευταία φορά από την περιοχή της Ομόνοιας. Μάλιστα, ο άγνωστος φέρεται να το απενεργοποίησε δέκα λεπτά μετά την δολοφονία της εφοριακού και στη συνέχεια να το ξανάνοιξε για λίγο φθάνοντας στο κέντρο της Αθήνας. Μια κίνηση την οποία πιθανολογούν οι αρχές ότι έκανε προκειμένου να δείξει ότι λειτουργεί λίγο πριν το ξεφορτωθεί στη μαύρη αγορά της Ομόνοιας.

Σε ότι έχει να κάνει με το κινητό υπάρχει μια ενδιαφέρουσα μαρτυρία σύμφωνα με την οποία, το απόγευμα της δολοφονίας στο νεκροταφείο της Ριζούπολης και πριν γίνει γνωστό το συμβάν, άγνωστος επικοινώνησε με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και ζητούσε λεπτομέρειες που αφορούν στον εντοπισμό του στίγματος του κινητού τηλεφώνου.
Σε κέντρο διαλογισμού

Για όσα βίωνε τους τελευταίους μήνες η 32χρονη εφοριακός, τα αδιέξοδα και τις ανησυχίες της μίλησε στην εκπομπή, φίλη της. Η κοπέλα ανέφερε πως η Δώρα διατηρούσε σχέση με έναν αστυνομικό που όμως τον Αύγουστο διαλύθηκε. Ήταν όπως εξήγησε για εκείνη μια σχέση ζωής… Είχε επενδύσει πολλά και γιαυτό όταν έφθασε το τέλος κατέρρευσε ψυχολογικά. «Ήθελε να κάνει οικογένεια και έκανε σχέδια για το γάμο της. Τον Αύγουστο, όμως, χώρισαν και δεν θα έλεγα με τον καλύτερο τρόπο. Η συμπεριφορά του την πόνεσε πολύ και αυτό την έριξε ψυχολογικά. [….]. Την παρότρυνα να επισκεφτεί κάποιον ειδικό, έναν ψυχολόγο, για να τη βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη φάση της ζωής της. Και μου υποσχέθηκε ότι θα το κάνει» είπε η φίλη της. Μάλιστα, η κοπέλα αποκάλυψε ότι μέσω μιας γνωστής της ξεκίνησε να επισκέπτεται ένα χώρο στο Γαλάτσι προκειμένου σταθεί στα πόδια της μέσω του διαλογισμού. «Την ρώτησα λεπτομέρειες, αλλά δεν μου είπε. Από τα μισόλογά της κατάλαβα ότι είχε ενταχθεί σε κάποιο group therapy. Από κοινό γνωστό μας έμαθα ότι ή είχε κάνει ή σκόπευε να κάνει υπνωτισμό. Όσες φορές κι αν τη ρώτησα, δεν μου είπε ποιον συναντούσε εκεί ή αν είχε κάνει φιλίες μέσα σ’ αυτόν τον χώρο».

Η υπεύθυνη του συγκεκριμένου κέντρου, που η 32χρονη εφοριακός είχε επισκεφθεί τέσσερις φορές, σε ατομικές συνεδρίες και όχι σε group therapy εξήγησε πως αντικείμενο είναι ο διαλογισμός και ο νευρογλωσσικός προγραμματισμός. Μάλιστα είπε ότι γνώριζε για τον χωρισμό της 32χρονης και για το θάνατο του καλύτερου της φίλου και για το λόγο αυτό την είχε παροτρύνει να επισκεφθεί κάποιον ειδικό για να καταφέρει να σταθεί στα πόδια της.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα