Τέλος σε πλαστικά καλαμάκια και μπατονέτες

Προτείνει η βρετανική κυβέρνηση

Μέρος του κυβερνητικού σχεδίου της Βρετανίας για τη μείωση της χρήσης πλαστικού για την προστασία του περιβάλλοντος είναι η προώθηση της απαγόρευσης στα πλαστικά καλαμάκια αλλά και τις μπατονέτες.

Τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Βρετανία έχει ήδη γίνει το επόμενο βήμα για τη μείωση των πλαστικών αποβλήτων, με την βρετανική κυβέρνηση να ανακοινώνει σήμερα τη διεξαγωγής διαβούλευσης όπου θα εξεταστεί η σχετική απαγόρευση. Σύμφωνα με στοιχεία δημοσίευει το βρετανικό δίκτυο του BBC, επικαλούμενο υπουργούς της κυβέρνησης, 8,5 δισ. πλαστικών καλαμακίων καταλήγουν στα σκουπίδια κάθε χρόνο στη Βρετανία.

«Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές προκλήσεις παγκοσμίως», δήλωσε από την πλευρά της η πρωθυπουργός της χώρας, Τερέζα Μέι, η οποία αναμένεται μάλιστα να παροτρύνει τους επικεφαλής της Κοινοπολιτείας να στηρίξουν την πρωτοβουλία της Βρετανίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, η Βασίλισσα Ελισάβετ θα ανοίξει επισήμως την εκδήλωση της Συνόδου στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, στην οποία θα παρευρεθούν πρωθυπουργοί και πρόεδροι από τα 53 κράτη που απαρτίζουν την Κοινοπολιτεία.

Σύμφωνα με την Βρετανίδα πρωιθουπουργό η Βρετανία πρωτοπορεί ως «παγκόσμιος ηγέτης» στην αντιμετώπιση πλαστικών αποβλήτων, υπογραμμίζοντας την επιβολή περιβαλλοντικού τέλους στις πλαστικές σακούλες, την απαγόρευση των μικροσφαιριδίων αλλά και την ανακοίνωση τον Μάρτιο διαβούλευσης σχετικά με την καθιέρωση ενός συστήματος επιστροφής δοχείων ποτών στην Αγγλία.

«Παράλληλα με την εγχώρια δράση μας, αυτή τη βδομάδα συσπειρώνουμε τις χώρες της Κοινοπολιτείας να συνταχθούν στην καταπολέμηση των θαλάσσιων πλαστικών», πρόσθεσε η κ. Μέι.

Σχετικά άρθρα