21.3 C
Thessaloniki
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ταξίδι στο χρόνο με κατάρτι και πανί!

Στις 8.00 αύριο το πρωί της Δευτέρας 29 Σεπτεμβρίου, αναμένεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ένα σκαρί με μεγάλη ιστορία, το ιστιοφόρο «SEA CLOUD».

Ναυπηγήθηκε το 1931 κατά παραγγελία ενός αμερικανού golden boy της Wall Street εκείνης της εποχής. Στους χώρους του φιλοξενήθηκαν πολιτικοί, μεγιστάνες, χολιγουντιανοί αστέρες, γαλαζοαίματοι, ενώ έχει υπάρξει Προεδρικό γιότ, σχολείο ωκεανολογίας, αλλά και πολεμικό σκάφος. Μάλιστα στην περιοχή της τιμονιέρας υπάρχουν πέντε ορειχάλκινα διακριτικά που συμβολίζουν τη στρατιωτική θητεία του στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αξίζει να πούμε ότι ήταν το πρώτο -μετά τον Αμερικανικό Εμφύλιο- πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ που λειτούργησε με μικτό φυλετικά πλήρωμα. Σήμερα μετασκευασμένο, είναι ένα πολυτελέστατο ‘sailing yacht’, που κάνει κρουαζιέρες για λίγους και στην Ελλάδα έρχεται με 61 επιβάτες κυρίως Αμερικάνους και πλήρωμα 59 ατόμων. Με μαρμάρινα τζάκια, παγκάκια από ξύλο τικ, χρυσές βρύσες, διακοσμημένο με επιλεγμένες αντίκες και καμπίνες που παραπέμπουν σε πεντάστερο ξενοδοχείο αλλά ταυτόχρονα εξοπλισμένο με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, κάνει την κρουαζιέρα μια αξέχαστη εμπειρία κάτω από τα λευκά του πανιά!

Στη Θεσσαλονίκη το επιβλητικό – μήκους 109 μέτρων, πλάτους σχεδόν 15 και ύψους κεντρικού καταρτιού πάνω από 54 μέτρα – «SEA CLOUD» θα φτάσει προερχόμενο από την Καβάλα και θα αναχωρήσει στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας με προορισμό τον Πειραιά.

πηγή: cityportal.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα