18.8 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τελικά οι ξανθές είναι πιο έξυπνες!

Τα ανέκδοτα για τις ξανθές μάλλον πρέπει να μπουν στο… ράφι, αφού αποδεικνύεται πως δεν έχουν λόγο ύπαρξης.

Ο μύθος της «χαζής ξανθιάς» ανατρέπεται από έρευνα του Πανεπιστημίου του Οχάιο και μπορούν πλέον οι ανοιχτόχρωμες γυναίκες να αισθάνονται δικαιωμένες.

Η έρευνα έδειξε μάλιστα πως οι γυναίκες που έχουν ξανθά μαλλιά είναι πιο έξυπνες κι από τις καστανές, κι από τις κοκκινομάλλες αλλά κι από τις μελαχρινές.

Στην έρευνα που έγινε με επικεφαλής τον καθηγητή Τζέι Ζαγκόρσκι του Κέντρου Ερευνών Ανθρωπίνου Δυναμικού, ανέλυσαν τις επιδόσεις στα τεστ νοημοσύνης που είχαν περίπου 11.000 ξανθιές και τις συσχέτισαν με τις αντίστοιχες γυναικών με μαλλιά άλλου χρώματος. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

Η μέση βαθμολογία μιας ξανθιάς ήταν 103,2 έναντι 102,7 μιας καστανομάλλας, 101,2 μιας κοκκινομάλλας και 100,5 μιας γυναίκας με μαύρα μαλλιά.

Όσον αφορά τους ξανθούς, οι επιδόσεις στους στα τεστ δεν διαφέρουν σε τίποτε από εκείνες ανδρών με μαλλιά άλλου χρώματος.

Ο Ζαγκόρσκι επεσήμανε ότι τέτοια διεθνή στερεότυπα όπως αυτό με τις ξανθιές, δυστυχώς «έχουν συχνά αρνητικές επιπτώσεις στις προσλήψεις, στις προαγωγές και σε άλλες κοινωνικές επαφές. Η νέα έρευνα δείχνει όμως ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία διάκριση κατά των ξανθών με βάση τη νοημοσύνη. Δεν μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα ότι οι ξανθιές είναι πιο έξυπνες, αλλά σίγουρα δεν είναι πιο χαζές» τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: reader.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα