23 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τηλεοπτικές άδειες: Έξι κατέθεσαν φακέλους!

Τηλεοπτικές άδειες ώρα… μηδέν! Η διαδικασία για την κατάθεση αιτήσεων ολοκληρώθηκε, αφού τις 15:00 έληξη η προθεσμία για όσους ήθελαν να καταθέσουν φάκελο στο ΕΣΡ.

Και αυτοί που ήθελαν ήταν έξι, ενώ οι άδειες που επρόκειτο να δοθούν ήταν επτά. Αυτό σημαίνει, σε πρώτη φάση, πως η έβδομη άδεια θα… περιμένει κάποιον ή κάποιους να τη διεκδικήσουν.
Ποιοι αιτούνται τηλεοπτικές άδειες

Τα δεδομένα μέχρι στιγμής είναι πως φάκελο για τηλεοπτική άδεια έχουν καταθέσει: ΣΚΑΙ, Star, Alpha, ANT1, Epsilon και η εταιρία «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.», συμφερόντων του Φίλιππου Βρυώνη.

Οι εκπρόσωποι των παραπάνω (πλην του ΣΚΑΙ που ήταν ο πρώτος που κατέθεσε το φάκελο) πήγαν την Πέμπτη (11.01.2017) στο ΕΣΡ και έδωσαν τους φακέλους (κουτιά ολόκληρα ήταν).

Σύμφωνα με ενημέρωση του αντιπροέδρου του ΕΣΡ, η λίστα των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν τις τηλεοπτικές άδειες θα δημοσιοποιηθεί νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης.

Σημειώνεται ότι τα κανάλια που δεν κατέθεσαν αίτηση (όπως το Mega) θα σταματήσουν να εκπέμπουν στα τέλη Φεβρουαρίου.

Στα γραφεία του ΕΣΡ επτά ομάδες υποδοχής, που απαρτίζονταν από έναν νομικό και έναν οικονομολόγο, παρέλαβαν τους φακέλους. Θα κάνουν έναν πρώτο έλεγχο μέχρι την αποσφράγισή τους – διαδικασία η οποία θα ξεκινήσει την Παρασκευή και ενδέχεται να φτάσει μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη.
Μέχρι και 3 μήνες ο έλεγχος των φακέλων

Ο ενδελεχής έλεγχος των φακέλων (οικονομικά στοιχεία κλπ) θα πάρει από 1,5 έως 3 μήνες.

Κατά τη διαδικασία της αποσφράγισης των φακέλων στα γραφεία του ΕΣΡ, παρόντες θα είναι όλοι οι εκπρόσωποι των ενδιαφερόμενων για μια τηλεοπτική άδεια. Η αποσφράγιση θα ξεκινήσει με τη σειρά που θα έχουν κατατεθεί οι φάκελοι ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν περιθώριο 10 ημερών για να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Μορώνης, βάσει του νόμου, η προθεσμία για τα κανάλια που εκπέμπουν χωρίς άδεια λήγει τέλος Φεβρουαρίου. Τυπικά αυτό συνεπάγεται ότι όποιο κανάλι δεν συμμετέχει στον διαγωνισμό στα τέλη Φεβρουαρίου και μετά από απόφαση της Ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, θα πρέπει να διακόψει την εκπομπή του.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα