14.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τηλεοπτικές άδειες: Το επόμενο επεισόδιο

Και τώρα αρχίζουν τα χτυπήματα κάτω από τη μέση…Μετά την ανάδειξη, την περασμένη εβδομάδα, των επτά εταιρειών που συνεχίζουν και τον αποκλεισμό τριών -μεταξύ των οποίων και το MEGA- η μάχη για την κατάκτηση των τηλεοπτικών αδειών κλιμακώνεται αυτή την εβδομάδα με τις ενστάσεις να πέφτουν βροχή!

Η λήξη της σχετικής προθεσμίας ορίστηκε για την Παρασκευή και όλοι οι συμμετέχοντες στη διαδικασία έχουν ήδη αποφασίσει ότι για λόγους στρατηγικής θα χτυπήσουν την τελευταία μέρα.Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα στραφούν όλοι εναντίον όλων! Κάθε υποψήφιο σχήμα προτίθεται να καταθέσει ενστάσεις εναντίον όχι μόνο αυτών που πέρασαν τον πρώτο έλεγχο της επιτροπής, αλλά εναντίον και αυτών που κόπηκαν για να διασφαλίσουν ότι δεν θα επιστρέψουν. Από την άλλη πλευρά, όλοι προβλέπουν ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα καθυστερήσει σημαντικά και δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο όπως επιθυμεί η κυβέρνηση. Πρώτον, επειδή η εκδίκαση όλης αυτής της καταιγίδας ενστάσεων απαιτεί πολύ χρόνο. Και δεύτερον επειδή αλλάζει η διαδικασία για το τελευταίο στάδιο της ηλεκτρονικής δημοπρασίας και γίνεται πολύ πιο αργή και χρονοβόρα…

Τα νομικά επιτελεία των υποψηφίων εργάζονται πυρετωδώς αυτές τις ημέρες για να προετοιμάσουν τις ενστάσεις που θα καταθέσουν εναντίον των συνυποψηφίων τους. Ολοι οι υποψήφιοι καναλάρχες έχουν ήδη αποφασίσει να καταθέσουν τις ενστάσεις τους την τελευταία μέρα της προθεσμίας, δηλαδή την Παρασκευή. Καταρχάς, επειδή δεν επιθυμούν να δουν τις ενστάσεις τους οι αντίπαλοι και να αναπροσαρμόσουν τη δική τους στρατηγική. Αλλά και γιατί γνωρίζουν ότι αυτός είναι ένας έξυπνος τρόπος για να καθυστερήσουν το σύνολο της διαδικασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενστάσεις θα καταθέσουν και τα επτά σχήματα που πέρασαν τον πρώτο έλεγχο των ορκωτών λογιστών, αλλά και τα τρία που τέθηκαν εκτός διαδικασίας. Οι ισχυρότεροι όμιλοι θα καταθέσουν ενστάσεις σχεδόν για όλους τους συνυποψηφίους τους, καθώς, όπως υποστηρίζουν οι νομικοί τους σύμβουλοι, προβλήματα έχουν εντοπιστεί σχεδόν σε όλους. Μάλιστα έχουν αποφασίσει να καταθέσουν ενστάσεις και εναντίον των τριών σχημάτων που ήδη αποκλείστηκαν προκειμένου να διασφαλίσουν ότι δεν πρόκειται να επιστρέψουν στον διαγωνισμό επειδή θα γίνουν δεκτές οι δικές τους ενστάσεις που θα ζητούν ακύρωση του αποκλεισμού τους.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, λοιπόν, εκτιμάται ότι οι ενστάσεις που θα κατατεθούν θα είναι πάνω από τριάντα ή ακόμη και σαράντα! Και όλες αυτές σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της προκήρυξης θα πρέπει να εξεταστούν μία προς μία και σχολαστικά και να αποφανθεί επιτροπή για όλες εντός πέντε ημερών. Μπορεί να γίνει αυτό; «Είναι ανθρωπίνως αδύνατον», υποστηρίζουν οι νομικοί, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η διαδικασία θα πάει πολύ πιο μακριά και συνεπώς πολύ πιο μακριά θα πάει και η ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα