Τι θα άλλαζε ο Bill Gates στα Windows;

Έκανε την αποκάλυψη ο συνιδρυτής της Microsoft

Τι θα άλλαζε στα Windows ανέφερε ο Bill Gates στο Bloomberg Global Business Forum στο Manhattan.

Ο συνιδρυτής της Microsoft λοιπόν δεν δίστασε να αναφέρει ότι η συντόμευση Ctr+Alt+Del τον ενοχλεί όσο ενοχλεί και τους χρήστες.

Αντί αυτού θεωρεί ότι όποιος σκέφτηκε αυτόν τον συνδυασμό, θα έπρεπε να είχε σκεφτεί μια συντόμευση με ένα πλήκτρο. Έτσι, ομολόγησε ότι καταλαβαίνει το μένος των χρηστών εναντίον του συνδυασμού.

Να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που ο Bill Gates εκφράζει την “αντιπάθειά” του προς τη συγκεκριμένη συντόμευση.

Το 2013, στη διάρκεια εκδήλωσης στο Πανεπιστήμιο του Harvard δήλωσε ότι τον συνδυασμό σκέφτηκε υπάλληλος της IBM. Σε κανέναν δεν άρεσε ο συνδυασμός, αλλά αυτός τον ενσωμάτωσε όπως και να έχει.

Ο υπάλληλος της IBM είχε σαν “αποστολή” να σχεδιάσει το πληκτρολόγιο της IBM. Ήταν εύκολο να αποδώσει ένα πλήκτρο στη συγκεκριμένη λειτουργία, αλλά δεν άκουσε και χρησιμοποίησε τον συνδυασμό τριών πλήκτρων.

Ο υπάλληλος, David Bradley όμως στην ουσία χρησιμοποίησε τον συνδυασμό προκειμένου να είναι δύσκολο να πατήσει κάποιος το ένα πλήκτρο κατά λάθος. Επιπλέον, ο συνδυασμός αρχικά δεν προβλεπόταν να είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, αλλά μόνο στην ομάδα που εργαζόταν στο λειτουργικό σύστημα.

Ο συγκεκριμένος συνδυασμός στα παλαιότερα Windows εκανε επανεκκίνηση. Αργότερα εμφάνιζε τον Task Manager και στις πιο πρόσφατες εκδόσεις εμφανίζει μια σειρά επιλογών, ανάμεσα στις οποίες και η εκκίνηση του Task Manager.

Σχετικά άρθρα