14.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τι σπίτι αγοράζει κανείς με 1 εκατ. ευρώ σε όλο τον κόσμο

Ένα εκατομμύριο δολάρια είναι ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Και όμως στο πιο πολυτελές κομμάτι του Μονακό, που είναι και η πιο ακριβή αγορά ακινήτων του κόσμου, το 1 εκατ. ευρώ δεν φθάνει ούτε για να αγοράσει κάποιος χώρο για μια μεγάλη… ντουλάπα.

Σύμφωνα με την έκθεση The Wealth Report της βρετανικής συμβουλευτικής εταιρείας Knight Frank με 1 εκατ. δολάρια μπορεί να αγοράσει στο Μονακό μόλις 16 τετραγωνικά μέτρα χώρου. Στην δεύτερη πιο ακριβή αγορά πολυτελών κατοικιών του κόσμου, το Χονγκ Κονγκ, το 1 εκατ. δολάρια μπορεί να αγοράσει 22 τετραγωνικά μέτρα, ενώ στην Νέα Υόρκη μπορεί να αγοράσει 25 τμ. Όλα αυτά βέβαια αφορούν τις πιο ακριβές περιοχές και τα πιο πολυτελή ακίνητα των εν λόγω πόλεων.

Σύμφωνα με την έκθεση, το 2017 οι ακριβές περιοχές του κόσμου έγιναν ακόμη πιο ακριβές. Στο Μονακό και τη Νέα Υόρκη το 1 εκατ. δολάρια αγοράζει 1 λιγότερο τετραγωνικό φέτος από όσα αγόρασε πέρσι.

Πάντως ευκαιρίες κρύβουν οι αναδυόμενες περιοχές. Στο Κέιπ Τάουν κάποιος με 1 εκατ. δολάρια αγοράζει 157 τμ και στο Σάο Πάολο 173 τμ.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα