24.2 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το ελληνικό Oktoberfest!

Το πρώτο φεστιβάλ μπύρας που σηματοδοτεί την έναρξη της χειμερινής τουριστικής περιόδου, διοργανώνουν, στις 18,19 και 20 Οκτωβρίου, οι επαγγελματίες του τουρισμού στο Παλιό Ελατοχώρι Πιερίας. Mια διοργάνωση που παραπέμπει στο γνωστό σε όλους μας Oktoberfest

Στα Πιέρια Όρη, σε απόσταση περίπου μισής ώρας από την Κατερίνη, μέσα σ’ ένα δάσος γεμάτο από οξιές, βελανιδιές και έλατα βρίσκεται το Παλιό Ελατοχώρι, ένα γραφικό χωριό με ξενοδοχεία, ξενώνες και τουριστική υποδομή που μπορεί να φιλοξενήσει μια τέτοια διοργάνωση.

Η πλούσια φύση του, προσφέρεται για αποδράσεις με ποδήλατο ή πεζοπορία σε χαρακτηρισμένα μονοπάτια, αλλά και για mountain bike, trekking και ιππασία και σε συνδυασμό με τις υπέροχες τοπικές γεύσεις, “εγγυώνται” τη θετική έκβαση του όλου εγχειρήματος.

Η διοργάνωση αυτή, πραγματοποιείται έπειτα από τη διαπίστωση που προήλθε από συνάντηση των επιχειρηματιών με τουριστικούς πράκτορες πως το Παλιό Ελατοχώρι δεν εντάσσεται στους “κλασικούς” χειμερινούς προορισμούς Θεσσαλονικέων και άλλων πολιτών από γειτονικούς νομούς.

Στη διάρκεια του φεστιβάλ, η τιμή διάθεσης της μπύρας θα είναι καθορισμένη και οι επισκέπτες θα μπορούν να δοκιμάσουν κόκκινες, ξανθιές αλλά και μαύρες μπύρες, σε συνδυασμό με ιδιαίτερα πιάτα της τοπικής κουζίνας.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα