15.1 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το λάστιχο παντός καιρού!

Η Pirelli αναβαθμίζει τη γκάμα της με ένα ελαστικό που συμπεριφέρεται άψογα όλο το χρόνο και σε όλες τις συνθήκες. Πιθανόν κάποιοι από εσάς έχετε δυο τετράδες ελαστικών μια χειμερινή και μια για τις υπόλοιπες εποχές. Πλέον αυτό δεν είναι απαραίτητο καθώς η Pirelli παρουσιάζει το ελαστικό  Cinturato All Season.

Το εν λόγω ελαστικό την καλοκαιρινή σεζόν δεν κινδυνεύει από τη μείωση των επιδόσεων που υφίστανται τα χειμερινά ελαστικά σε θερμές συνθήκες ενώ συμπεριφέρεται εξ ίσου καλά στις ήπιες χειμερινές συνθήκες των πόλεων. Στην πραγματικότητα, το Cinturato All Season προσφέρει τις καλύτερες επιδόσεις του σε συνθήκες που ένα θερινό ή χειμερινό ελαστικό θα ήταν συμβιβασμός.

Η Pirelli έχει δημιουργήσει ένα ελαστικό για κάθε χρήση που δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να φτάνει στο προορισμό του ανεξαρτήτως συνθηκών. Αυτό δεν σημαίνει πως το Cinturato All Season καταργεί τα χειμερινά ελαστικά για αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων ή ακραίες συνθήκες. Έρχεται όμως να καλύψει και όσους προτιμούν τη χρήση ενός μόνο ελαστικού όλες τις εποχές αντί της εναλλαγής θερινών / χειμερινών ελαστικών. Το νέο Cinturato All Season απευθύνεται σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων πόλης, που δεν ενδιαφέρονται για ακραίες επιδόσεις και δεν διανύουν τεράστιο αριθμό χιλιομέτρων το χρόνο. Ειδικότερα, το νέο ελαστικό της Pirelli απευθύνεται σε γυναίκες, νεαρούς οδηγούς και προτείνεται για χρήση στο δεύτερο αυτοκίνητο της οικογένειας: το σκεπτικό είναι να προσφέρει πραγματικές υπηρεσίες που κάνουν τη ζωή ευκολότερη: ιδανικό για όσους ζουν τις μεγάλες πόλεις όπου οι χειμερινές συνθήκες δεν είναι ποτέ τόσο ακραίες. Το All Season είναι σχεδιασμένο για μοντέλα νέας γενιάς, με μικρούς – μεσαίους κινητήρες, και θα διατίθεται σε διαστάσεις 15, 16 και 17 ιντσών. Μέχρι τα τέλη του 2015, θα υπάρχουν 21 διαφορετικές διαστάσεις του All Season ελαστικού.

Οι μηχανικοί της Pirelli στην εξέλιξη του νέου ελαστικού επέλεξαν μία διευθυντική χάραξηπέλματος, που βελτιστοποιεί την αποβολή νερού μέσω δύο φαρδιών, καναλιών, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο υδρολίσθησης. Ένα ακόμα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του νέου Cinturato All Season είναι η τεχνολογία τρισδιάστατων σχισμών 3D sipe. Η χάραξη πέλματος All Season είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε τόσο σε στεγνές όσο και σε βρεγμένες επιφάνειες, οι τρισδιάστατες σχισμές να βοηθούν στη βελτίωση των επιδόσεων στο φρενάρισμα και στις στροφές, βελτιστοποιώντας την κίνηση των τακουνιών του πέλματος. Αυτό διασφαλίζει ομοιόμορφη φθορά και παρατείνει τη διάρκεια ζωής. Σε χιονισμένες επιφάνειες τα τακούνια ανοίγουν για να συγκρατήσουν το χιόνι και προσφέρουν τέλειο κράτημα. Γι’ αυτό το λόγο, το  All Season φέρει τη διάκριση της χιονονιφάδας με το βουνό καθώς και μία ένδειξη M+S (λάσπη + χιόνι), που εγγυώνται απόλυτη ασφάλεια σε χειμερινές συνθήκες.

Χάρη στην τεχνολογία Full Silica, η Pirelli επινόησε μία γόμα ικανή να συμπεριφέρεται άριστα σε όλο το εύρος θερμοκρασιών και καιρικών συνθηκών. Η βέλτιστη κατανομή πυριτίου (silica) μέσα στο ελαστικό και η χρήση πολυμερών τελευταίας γενιάς βελτίωσαν σε μεγάλο βαθμό τη ικανότητα διαχείρισης θερμικών φορτίων του ελαστικού.

Το Cinturato All Season υιοθετεί την τεχνολογία Seal Inside που επιτρέπει τη συνέχιση του ταξιδιού χωρίς απώλεια πίεσης σε περίπτωση διάτρησης από καρφί καθώς το ειδικό στεγανοποιητικό υλικό το ακινητοποιεί στη θέση του, στεγανοποιώντας την οπή και εμποδίζοντας την οποιαδήποτε διαρροή αέρα.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα