Το νέο «μικρό» της Volvo είναι εδώ

Η φρέσκια πρόταση της σουηδικής εταιρείας

Η Volvo παρουσιάζει το XC40, την φρέσκια πρότασή της στην κατηγορία των compact premium SUV., που βλέπει τα φώτα της δημοσιότητας στην παγκόσμια πρωτεύουσα της μόδας, το Μιλάνο, όπου δημιουργήθηκε ένας exclusive σκανδιναβικός οίκος design, με την ονομασία «80 ώρες του Μιλάνου».

Οι «80 ώρες του Μιλάνου» στην Via Amerigo Vespucci στο κέντρο της πόλης, θα παρουσιάσουν 40 από τις πλέον ενδιαφέρουσες μάρκες στο σύγχρονο σκανδιναβικό design, συμπεριλαμβανομένων των Teenage Engineering, POC, Front, Monica Forster, John Sterner και πολλών ακόμη. Κάθε brand συμμετέχει με ένα προσεκτικά επιλεγμένο κομμάτι από τη συλλογή του – με δείγματα που εκτείνονται από τη σκανδιναβική μόδα και το design εσωτερικών χώρων μέχρι τα αξεσουάρ, την τεχνολογία και άλλα. Σε αυτή τη μοναδική συνεύρεση σουηδικού design, η Volvo συμμετέχει με μία παγκόσμια πρεμιέρα: το XC40, που έρχεται να πλαισιώσει τα δημοφιλή XC90, XC60.

Tο XC40 είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που βασίζεται στη νέα Σπονδυλωτή Κόμπακτ Αρχιτεκτονική – CMA (Compact Modular Architecture), η οποία θα αποτελέσει τη βάση και για τις άλλες εκδόσεις που θα συμπληρώσουν τη Σειρά 40, ανάμεσά τους και πλήρως ηλεκτροκίνητα οχήματα.

volndvx2volndvx3volndvx4volndvx5

Όσον αφορά στην τεχνολογία, το XC40 διαθέτει τις τεχνολογίες ασφάλειας, συνδεσιμότητας, πληροφόρησης και ψυχαγωγίας που είναι γνωστές από τις Σειρές 90 και 60. Εκτός άλλων, τα χαρακτηριστικά ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού στο XC40 περιλαμβάνουν το Pilot Assist, το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης της Volvo, την τελευταία γενιά του City Safety, την τεχνολογία Run-off Road Protection για αποτροπή της εξόδου από το δρόμο ή μετριασμό των συνεπειών της καθώς και κάμερα 360 μοιρών που βοηθά τον οδηγό σε μανούβρες σε μικρούς χώρους στάθμευσης.

Το XC40 προσφέρει επίσης μια ριζικά διαφορετική προσέγγιση στην αποθήκευση μέσα στο αυτοκίνητο. Η έξυπνη εσωτερική σχεδίαση εξασφαλίζει στους οδηγούς του XC40  περισσότερο λειτουργικό χώρο αποθήκευσης στις πόρτες και κάτω από τα καθίσματα, έναν ειδικό χώρο για κινητά τηλέφωνα, συμπεριλαμβανομένης παροχής ασύρματης φόρτισης, έναν πτυσσόμενο γάντζο για μικρές τσάντες κι ένα αφαιρούμενο καλαθάκι άχρηστων αντικειμένων στην κονσόλα του τούνελ.

Το νέο Σουηδικό SUV θα διατίθεται με βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες, της οικογένειας κινητήριων συστημάτων της Volvo,  Drive-E. Θα υπάρξουν και υβριδικές και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις ενώ στο XC40 η φίρμα θα παρουσιάσει για πρώτη φορά και το νέο 3κύλινδρο κινητήρα της.

Η παραγωγή του XC40 ξεκινά το Νοέμβριο στο εργοστάσιο της Volvo Cars, στο Γκεντ του Βελγίου, ενώ στην Ελλάδα το XC40 αναμένεται την Άνοιξη του 2018.

volndvx1volndvx3volndvx7volndvx8volndvx9

Σχετικά άρθρα