15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το τελευταίο «αντίο»

Αναχώρησε από Ελευσίνα το c -130 που μεταφέρει στην Καρδίτσα τη σορό του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, που έπεσε νεκρός εν ώρα καθήκοντος το μεσημέρι της Πέμπτης, κατά τη συντριβή του μοιραίου Mirage 2000-5 κοντά στη Σκύρο.

Η κηδεία του άτυχου πιλότου θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 2 μετά το μεσημέρι, στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο Μορφοβούνι Καρδίτσας.

Το «παρών» στην κηδεία του 34χρονου, πατέρα δύο παιδιών, αναμένεται να δώσει σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

Χθες, οι αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας και οι εμπειρογνώμονες έκαναν γνωστό ότι εντόπισαν τμήμα της ατράκτου και πιθανώς του κινητήρα του μοιραίου Mirage 2000-5 στο βυθό του Αιγαίου ανοιχτά της Σκύρου. Εφόσον επιβεβαιωθούν οι πρώτες ενδείξεις, ο εντοπισμός του κινητήρα θα ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους, που συνετρίβη με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος. Όπως λένε οι ίδιοι, από τα στοιχεία του κινητήρα μπορούν να αποκλειστούν πολλά σενάρια και να οδηγηθούν εύκολα σε μία και μοναδική εκδοχή για το συμβάν.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα