Το Facebook ανοίγει κέντρα εκπαίδευσης!

Εκεί θα εκπαιδεύονται άνθρωποι σε διάφορες δεξιότητες

Το Facebook έκανε γνωστό ότι θα ανοίξει τρία νέα κέντρα στην Ευρώπη, τα οποία θα εκπαιδεύουν τους ανθρώπους σε διάφορες ψηφιακές δεξιότητες. Παρόμοια κέντρα είχαν έως τώρα ανοίξει σε χώρες εκτός Ευρώπης, όπως η Νιγηρία και Βραζιλία.

Τα νέα κέντρα, που θα λειτουργήσουν σε Ιταλία, Ισπανία και Πολωνία, έχουν ως στόχο να εκπαιδεύσουν ένα εκατομμύριο ανθρώπους έως το 2020, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Facebook να δείξει ότι συμβάλλει θετικά στην ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Facebook αντιμετωπίζει πιέσεις από την ΕΕ σε διάφορα ζητήματα, από την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία και την παραβίαση της ιδιωτικότητας έως την προώθηση του εξτρεμισμού, της παραπληροφόρησης και της ρητορικής μίσους.

Το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με περισσότερους από δύο δισεκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες, θα επενδύσει επίσης δέκα εκατομμύρια ευρώ στη Γαλλία μέσω της μονάδας τεχνητής νοημοσύνης του.

«Οι άνθρωποι ανησυχούν ότι η ψηφιακή επανάσταση αφήνει πίσω της τους ανθρώπους και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι επενδύουμε στις ψηφιακές δεξιότητες, έτσι ώστε οι άνθρωποι να αποκτήσουν τις ικανότητες που χρειάζονται για να συμμετάσχουν πλήρως στην ψηφιακή οικονομία. Οπωσδήποτε θέλουμε να δουν οι άνθρωποι ότι επενδύουμε τοπικά, ότι επενδύουμε στην τεχνολογία, ότι επενδύουμε στους ανθρώπους» δήλωσε η Σέριλ Σάντμπεργκ, διευθυντικό στέλεχος του Facebook, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

Τα κέντρα εκπαίδευσης θα παρέχουν γενικές ψηφιακές γνώσεις, αλλά και ειδικότερες, όπως για την online ασφάλεια, ιδίως σε ομάδες του πληθυσμού με περιορισμένη εξοικείωση με τη νέα τεχνολογία, όπως είναι οι ηλικιωμένοι, οι νέοι και οι πρόσφυγες.

Ακόμη, το Facebook, μέσω του προγράμματος “Community Boost EU”, θα βοηθήσει ευρωπαϊκές μικρομεσαίες και νεοφυείς εταιρείες να αναπτυχθούν και να προσλάβουν περισσότερους εργαζόμενους. Στο πλαίσιο αυτό, το Facebook θα αναλάβει την επιτόπια εκπαίδευση 100.000 μικρών και μικρομεσαίων εταιρειών έως το 2020, καθώς και την online εκπαίδευση άλλων 250.000 επιχειρήσεων.

«Αυτό που διαπιστώνουμε, είναι ότι όταν οι μικρές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν την τεχνολογία, όταν χρησιμοποιούν το Facebook, τότε προσλαμβάνουν» δήλωσε η Σάντμπεργκ.

Οι πρωτοβουλίες του Facebook έρχονται σε μια περίοδο που τα κράτη μέλη της ΕΕ εξετάζουν την πιθανότητα να αυξήσουν τους φόρους που καταβάλλουν οι μεγάλες (συνήθως αμερικανικές) πολυεθνικές τεχνολογίας, όπως οι Google, Amazon, Facebook και Apple, οι οποίες κατηγορούνται ότι τεχνηέντως γλιτώνουν μεγάλους φόρους, διοχετεύοντας τα κέρδη τους στην Ευρώπη, σε εκείνες τις χώρες με τη χαμηλότερη φορολογία εταιρικών κερδών, κυρίως στο Λουξεμβούργο και στην Ιρλανδία.

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Τι εννοείτε ,αγαπητά δίποδα ζωάκια ,ρητορική μίσους;
    Αν για παράδειγμα κάποιος σας πει: φίδια γεννήματα οχιάς ποιος σας είπε ότι θα γλυτώσετε από τη μέλλουσα οργή…..θα κάνει ρητορική μίσους;
    Εάν κάποιος άλλος σας πει: ουέ σ΄εσάς υποκριτές, αλεπούδες….θα είναι ρητορική μίσους;
    Ξέρετε ζωάκια ποιοι είναι αυτοί οι δυο που θα τους αποβάλατε λόγω αυτής της ρητορικής;
    Ο πρώτος είναι κάποιος Ιωάνης για τον οποίων Ο ΘΕΟΣ Ο ΑΛΑΘΗΤΟΣ είπε: δε γεννήθηκε πιο ενάρετος άνθρωπος από τον Ιωάννη τον βαπτιστή!
    Κι ο δεύτερος με τα ουέ κι αλλοίμονο! Απλά Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ!
    Για να δείτε πόσο ανόητοι είστε και πως καθοδηγείτε τα πρόβατα σας στην παγκοσμοιοποίηση με το να είναι όλοι τους μεταξυ τους αγαπημένοι!
    Υπάρχουν αγάπες και ειρήνες μακριά απ΄ Το Θεό! Και υπάρχει και άγιο μίσος σε ιδέες. Και όποιοι έχουν αυτές τις ιδέες πρέπει να ελέγχονται και να αποφεύγονται!
    Δηλαδή για τα καθάρματα του ΝΟΟΡ1 τι θα γράψουμε στο “χάσεμπουκ σας”!
    Ω ευλογημένα παληκάρια, με το καλό οι δικαστές να σας απαλλάξουν από την κατηγορία της διακίνησης 2 τόνων ηρωίνης! Και μακάρι η αναφορά του οσίου ανθρώπου Γουρουνάκη σ΄αυτή την υπόθεση να ήταν συκοφαντική! Αλλά και αλήθεια να ήταν να του δείξετε αγάπη του ανθρώπου είναι ότι πιο καλό κυκλοφορεί στην Ελλάδα!
    Από “χάσε( το χρόνο σου) μπουκ” γνωρίζετε! Και από το να μαζεύετε λεφτά (λίπος ψυχής τα λέω αυτά ) από κοινωνική συμπεριφορά είστε δίποδα ζωάκια!
    Και να τελειώσω με την εκφώνηση Αυτού που μ΄αυτήν θα τον αποβάλατε από το “χάσεμπουκ σας”! Ουέ υμίν ,γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές!

Comments are closed.