Τσίπρα κατά Μαρινάκη-ΝΔ

Ολομέτωπη επίθεση στην Βουλή

Σε μία άνευ προηγουμένου πολιτική επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του αρχηγού της προέβη από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός με επίκεντρο την ομολογημένη σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας διερωτήθηκε γιατί η Νέα Δημοκρατία ούτε προφορικώς ούτε και εγγράφως τολμά να αναφερθεί στο όνομα του συγκεκριμένου επιχειρηματία. «Ε λοιπόν, όλοι τον γνωρίζουμε είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης» είπε ο πρωθυπουργός θέτοντας ένα βασικό ερώτημα. Επικαλούμενος την έγγραφη πρόταση της ΝΔ περί σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής ο κ. Τσίπρας διερωτήθηκε για τους λόγους που συνδέεται τόσο άμεσα κάθε επίθεση κατά Μαρινάκη με συντονισμένη ενέργεια ώστε να πληγεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ποιος είναι αυτός ο δεσμός. Πόσο βαθιά είναι αυτή η σχέση μεταξύ του επιχειρηματία και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

Είναι η πρώτη φορά που από το βήμα της Βουλής εξηγείται με τόσο, άμεσο και επίσημο τρόπο η πολιτική σχέση αλλά και η πολιτική ταυτότητα του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με το σύμπλεγμα επιχειρηματικών – εκδοτικών συμφερόντων του Ομίλου ΜαρινάκηΗ επίθεση Τσίπρα κατά της Νέας Δημοκρατίας δεν περιορίστηκε σε αυτή μόνο τη διάσταση. Επιχείρησε να εξηγήσει όλο το πλέγμα των νεοφυών εκδοτικών συμφερόντων με τους μηχανισμούς της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για να καταλήξει στην συνολική τοποθέτηση του πώς η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μείγμα μεταξύ των γερμανών φιλελευθέρων του FDP με επίκεντρο τον κ. Μητσοτάκη και του ακροδεξιού κόμματος AFD όσον αφορά την υπόλοιπη ηγεσία του κόμματος δηλαδή τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη.

Ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε αρκετό χρόνο για να καταγγείλει την εκστρατεία που εξαπέλυσε το εκδοτικό σύμπλεγμα «Παραπολιτικά» συμφερόντων Μαρινάκη κατά του Παναγιώτη Κουρουμπλή με Fake News , δηλαδή διαστρέβλωση μιας είδησης που έφερε τον Υπουργό Ναυτιλίας να χορεύει ζεϊμπέκικο στη γιορτή του πειρατή – λαθρέμπορου Θεόδωρου Κουντούρη , πλοιοκτήτη του Αγία Ζώνη 2 που ρύπανε τον Σαρωνικό με την βύθιση του. Τελικά ο κ. Κουρουμπλής χόρεψε αλλά σε επίσημη βραδιά της Ένωσης Ναυτοτεχνητών Περάματος. Την επίμαχη είδηση ανακοίνωσε στην Βουλή ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης επικεντρώνοντας μάλιστα μέρος της κριτικής του επί της διαστρεβλωμένης πραγματικότητας.

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός προέβη και σε μία άλλη διαπίστωση. Πως η Νέα Δημοκρατία και η ηγεσία της επιχειρεί να προεξοφλήσει την αθωότητα της πλευράς Μαρινάκη και συνεργατών του με την υπόθεση NOOR1 και τη διακίνηση της μεγαλύτερης ποσότητας ηρωίνης που εντοπίστηκε ποτέ στην Ευρώπη. «Αυτό συνιστά παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας καταλήγοντας : «Εμείς θα αναμένουμε το πόρισμα της Δικαιοσύνης. Ούτε παρεμβαίνουμε ούτε αναμιγνυόμαστε».

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Ελεεινέ Μητσοτάκη, είσαι τρισχειρότερος κι απ΄τους άθεους αριστερούς!
    Είσαι ένας πρόδρομος του Αντιχρίστου μαζί με το γουρουνάκι του Πειραιά!
    Κανένας Παοκτσής δεν πρέπει να σε ψηφίσει βαφτιστικό της Ζίμενς!

Comments are closed.