18.2 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τo 2020 έτοιμο το νέο κτίριο του αεροδρομίου Μακεδονία

Όπως έγινε γνωστό από ενημέρωση της Fraport Greece στη Θεσσαλονίκη, ο νέος αεροδιάδρομος (10-28) του αεροδρομίου Μακεδονία, που θα καταλήγει μέσα στη θάλασσα και κατασκευάζεται από το ΥΠΕΚΑ θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2018.
Από αυτόν θα μπορούν άνετα να απογειώνονται μεγάλα αεροσκάφη που θα εκτελούν υπέρατλαντικές πτήσεις.
Ακόμη, το νέο κτίριο, ο νέος τερματικός σταθμός, που θα ενωθεί με τον παλαιό με ειδική κατασκευή, ο οποίος θα ανακαινιστεί πλήρως επίσης αναμένεται να θεμελιωθεί το φθινόπωρο και να ολοκληρωθεί εκτός απροόπτου το 2020. Ήδη εκτελούνται εργασίες καθαρισμού των εδαφών από παλαιά πυρομαχικά, παλαιές βόμβες και όπλα, στο χώρο που βρίσκεται δίπλα στην Αερολέσχη. Το νέο terminal θα διαθέτει συνολικά 57.000 τ.μ και duty free 3000 τ.μ.
Το 2018 αναμένεται να είναι μια χρονιά ρεκόρ για το αεροδρόμιο Μακεδονία. Με νέες πτήσεις από ήδη υπάρχουσες εταιρίες στο εσωτερικό και εξωτερικό, νέους προορισμούς σε Ευρώπη, Ασία και φυσικά Ελλάδα και νέες αφίξεις εταιριών, όπως η Qatar (υπολογιζόμενοι επιβάτες για φέτος 36.000), η flydubai για Ντουμπάι, η Jet2 για Γλασκώβη και Νιουκάστλ αλλά και η επέκταση της Aegean, της Ellinair, της Transavia και της Sky Express με νέες πτήσεις σε Ελλάδα, Ισραήλ, Ρωσία και Ολλανδία.

Πηγή: parallaximag.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα