24.2 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Υπάρχουν νοσοκομεία χωρίς κλιματισμό”

Λίγες ώρες μετά τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, οι οποίες συνοδεύονταν από φωτογραφικό υλικό, για την κατάσταση που επικρατεί σε μεγάλα νοσοκομεία της χώρας τα οποία, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, δεν διαθέτουν κλιματισμό, ο πρόεδρος Μιχάλης Γιαννάκος προειδοποίησε πως κινδυνεύουν ζωές ασθενών.

Μιλώντας στον Real FΜ, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχουν χώροι νοσηλείας που δεν διαθέτουν κλιματισμό εν όψει και του επερχόμενου καύσωνα, είπε:

«Θα κάνω συγκεκριμένες καταγγελίες για νοσοκομεία και αν θέλει ο υπουργός μπορεί να βγει να μας πει αν πράγματι το έλεγξε και έχει λυθεί το ζήτημα. Αττικό νοσοκομείο, τμήμα επειγόντων περιστατικών και ΜΕΘ υπάρχει κεντρικός κλιματισμός που δεν έχει συντηρηθεί, δεν έχει αυξηθεί η ισχύς για να μπορεί να ανταπεξέλθει στην υπερανάπτυξη του νοσοκομείου με αποτέλεσμα οι ασθενείς, εφημερεύει το νοσοκομείο την Παρασκευή, που είναι πάνω από 1.000 που πηγαίνουν σε κάθε εφημερία και περιμένουν 8 ώρες έξω από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών θα βράζουν κυριολεκτικά» και σημείωσε:

«Για φανταστείτε ένα πνευμονολογικό, καρδιολογικό περιστατικό, παθολογικό, να έχει πολύ μεγάλο ζήτημα με την αναπνοή του με το οξυγόνο του και να βράζει και 8 ώρες για να εξεταστεί. Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ίδιου νοσοκομείου δεν έχει καθόλου κλιματισμό».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ συνέχισε μιλώντας για το νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου»:

«Είναι μαιευτικό, γυναικολογικό. Τα κλιματιστικά είναι πανάρχαια, σκουριασμένα, στάζουν νερά και δεν αποδίδουν καθόλου. Για φανταστείτε λοιπόν γυναίκες έγκυες με προβλήματα σημαντικά υγείας, αλλά και παιδάκια στη μονάδα νεογνών να μην έχουν δροσιά τις ημέρες που η θερμοκρασία θα είναι 43 βαθμούς Κελσίου. Στο Σισμανόγλειο, στη μονάδα Τεχνητού Νεφρού, ένα ολόκληρο κτίριο, για τον ίδιο λόγο με το Αττικό ο κεντρικός κλιματισμός δεν αποδίδει».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε ότι στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων έχουν κλιματισμό οι διοικητικές υπηρεσίες και δεν έχει κανένας θάλαμος νοσηλείας, ούτε η ΜΕΘ, ούτε η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. «Χρειάζονταν περισσότερο τον κλιματισμό οι διοικητικοί υπάλληλοι απ’ ότι τα χρειάζονται οι ασθενείς;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε μιλώντας για την εικόνα σε Ψυχιατρικά νοσοκομεία της χώρας:

«Δρομοκαΐτειο δουλεύω εγώ, Δαφνί. Επιτρέπεται θάλαμοι νοσηλείας με ασθενείς καθηλωμένους να προσπαθούν να αυτοσυντηρηθούν δεμένοι, να ιδρώνουν, να βράζουν και να μην υπάρχει κλιματιστικό στο θάλαμό τους; Κι όμως υπάρχουν 30 θάλαμοι νοσηλείας στο Δαφνί και άλλοι 30 στο Δρομοκαΐτειο που δεν έχουν κλιματιστικό μηχάνημα», σημείωσε ο κ. Γιαννάκος.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα