Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ηγηθεί κόμματος, άφησε σήμερα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ» ο βασικός ομιλητής του συλλαλητηρίου, την Κυριακή το απόγευμα, στην Θεσσαλονίκη, στρατηγός εν αποστρατεία Φραγκούλης Φράγκος, προσθέτοντας όμως ότι αυτή τη στιγμή «δεν είναι στις προτεραιότητές μου».

Συγκεκριμένα ο κ. Φράγκος ερωτηθείς αν του ζητηθεί από πολίτες και φορείς να ηγηθεί κόμματος απάντησε χαρακτηριστικά: «Θα σφυγμομετρήσω την κατάσταση. Θα δω αν υπάρχει αναγκαιότητα. Και ακολούθως θα πρέπει να αποφασίσω. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι ρίψασπις, δεν φοβάμαι. Αλλά δεν προτίθεμαι μέχρι του παρόντος να ασχοληθώ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε επίσης ότι τα τελευταία 6-7 χρόνια που έχει αποστρατευθεί, έχουν γραφτεί πολλά περί της ανάμιξής του στην πολιτική. Ξεκαθάρισε πάντως ότι θα δεχθεί μόνο εάν είναι απόλυτα των δημοκρατικών αντιλήψεων αυτοί που θα του το ζητήσουν.

Για το συλλαλητήριο το απόγευμα της Κυριακής υποστήριξε ότι είχε περίπου 800.000 κόσμο επικακαλούμενος την ιταλική τηλεόραση RAI και ότι ο ιδιος μίλησε όχι ως πολιτικός αλλα ως ενεργός πολίτης. Διευκρίνισε ότι δεν έχει ακούσει κάτι για συλλαλητήριο στην Αθήνα, αλλά το πληροφορήθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ότι στη διοργάνωσή του δεν συμμετέχει, αλλά αν προσκληθεί, θα παραστεί.

Επανέλαβε τη φράση ότι όσοι δώσουν το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια θα τους βρουν μπροστά, αλλά αυτό, διευκρίνισε, «δεν το λεει σαν απειλή». Σύμφωνα με τον κ. Φράγκο, ο ελληνικός λαός όταν νιώθει ότι απειλείται, αντεπιτίθεται. Αν δοθεί το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια θα είναι ολέθριο στο μέλλον, εκτίμησε.