24.2 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φρικιαστικές αποκαλύψεις από μαχητή του ISIS

Ένας στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους που συνέλαβαν οι Κουρδικές Αρχές στο Βόρειο Ιράκ έδωσε στην δημοσιότητα πληροφορίες από την ζωή του μέσα στο καθεστώς.

Σύμφωνα με την βρετανική Ιndependent, ο Αμίρ Χουσεΐν είπε σε αυτούς που τον συνέλαβαν ότι εντάχθηκε στις τάξεις των εξτρεμιστών μαχητών στα 14 του, φεύγοντας από το κατεστραμμένο σπίτι του στην Μοσούλη.

Στα 21, κι ενώ συνελήφθη μετά από μια αντεπίθεση του ISIS στο Κουρδικό Κιρκούκ τον Οκτώβριο του 2016, ήταν τόσο δυνατός που «έσπασε τις πλαστικές χειροπέδες στους καρπούς του», όπως δήλωσε ένα Κούρδος της αντιτρομοκρατικής στο Reuters αφότου έδωσε άδεια για μια σπάνια συνέντευξη με τον μαχητή του ISIS.

Ο Χουσεΐν που τώρα ζει σε ένα μικρό κελί με μοναδική ιδιοκτησία μια κουβέρτα, τονίζει πως δεν μετανιώνει για τις πράξεις του.

Οι αρχηγοί του ISIS του έμαθαν πως να σκοτώνει εύκολα και του έδωσαν το «πράσινο φως» να βιάσει όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες, δήλωσε, περιγράφοντας το πως πήγαινε από σπίτι σε σπίτι μελών της φυλής των Γιαζίντι. Εκεί δήλωσε πως βίασε τουλάχιστον 200 γυναίκες.

Το ISIS εισέβαλε στο Ιράκ το 2014 και την γειτονική Συρία, ενώ χιλιάδες άντρες Γιαζίντι σφάχτηκαν και πολλές γυναίκες πάρθηκαν σκλάβες.

Εκπρόσωποι των Κουρδικών Αρχών δεν επιβεβαίωσαν την ιστορία του Χουσεΐν αλλά δήλωσαν πως υπήρχαν αποδείξεις ότι είχε διαπράξει βιασμούς και φόνους χωρίς να γνωρίζουν την κλίμακα αυτών.

Ο Χουσεΐν δήλωσε πως σκότωσε 500 άτομα από τότε που μπήκε στον ISIS το 2013.

«Πυροβολούσαμε όποιον θέλαμε και αποκεφαλίζαμε όποιον χρειαζόταν», εξομολογήθηκε ο Χουσεΐν επισημαίνοντας πως στην αρχή δεν ήταν εύκολο.

«Εφτά. Οχτώ, δέκα την κάθε φορά. Τριάντα ή 40 άτομα. Τους παίρναμε στην έρημο και τους σκοτώναμε».

«Καθόμουν δίπλα τους τους έβαζα μαντήλι στα μάτια και τους πυροβολούσα στο κεφάλι. Ήταν νορμάλ», καταλήγει.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα