21.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χάος στη Γαλλία!

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται από χθες η Γαλλία με τρεις επιθέσεις να έχουν σκορπίσει, τον θάνατο, τον τρόμο και τον πανικό στους πολίτες.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, έπειτα από επίθεση με πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στο Παρίσι, μία μόλις ημέρα μετά τη φονική επίθεση στην εφημερίδα Charlie Hebdo, μια έκρηξη σημειώθηκε σε εστιατόριο κοντά σε τέμενος σε προάστιο της Λίον, στη Βιλφράνς-σιρ-Σαόν, στη νότια Γαλλία.

Αστυνομικές δυνάμεις και οχήματα της πυροσβεστικής έσπευσαν αμέσως στην περιοχή, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες διαπιστώθηκε πως από την έκρηξη δεν υπάρχουν τραυματίες.

Ο δήμαρχος της πόλης, Perrut Bernard, εξέφρασε την ανησυχία του ότι το χτύπημα αυτό ίσως σχετίζεται με την χθεσινή επίθεση στην Charlie Hebdo, ενώ πηγή της Περιφέρειας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Η εισαγγελία της Βιλφράνς-σιρ-Σαόν θα κάνει ανακοινώσεις στους δημοσιογράφους τις προσεχείς ώρες.

Νωρίτερα, ένας άντρας πυροβόλησε κατά δύο αστυνομικών στο Porte de Chatillon, νότια του Παρισιού.

Σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες που μεταδίδουν γαλλικά ΜΜΕ, δύο δημοτικοί αστυνομικοί -εκ των οποίων μία γυναίκα- κείτονται στο έδαφος. Η γυναίκα εκτιμάται ότι είναι πολύ σοβαρά τραυματισμένη, ενώ ο άλλος τραυματίας βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Όπως μεταδίδεται, ο άγνωστος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο και πυροβόλησε με Καλάσνικοφ.

Ο δράστης της επίθεσης διέφυγε, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ,
αν και νωρίτερα είχε μεταδοθεί ότι ο ένοπλος συνελήφθη λίγη ώρα μετά την επίθεση.

Για την ώρα, πάντως, η προέλευση και τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα, ενώ
δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχει σύνδεση του περιστατικού με το χθεσινό μακελειό στα γραφεία της Charlie Hebdo. Όμως, όπως έγινε γνωστό, αμέσως μετά την επίθεση διέφυγε με ένα αυτοκίνητο.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στη Γαλλία «ιδιαίτερα σοβαρή» και ζήτησε από τους δημοσιογράφους να είναι «πολύ προσεκτικοί» σχετικά με το τι πληροφορίες θα μεταφέρουν.

 

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα