18.8 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χαλκιδικιώτης εκβίαζε με «ροζ» βίντεο

download_10

Σε φυλάκιση 14 μηνών και σε χρηματική ποινή 10.000 ευρώ καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, ο Θ. Ε., κάτοικος Χαλκιδικής, που κρίθηκε ένοχος για απόπειρα εκβίασης δύο 18χρονων κοριτσιών από την Κω, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, που απεστάλησαν στις ιστοσελίδες τους, στο facebook.

Το χρονικό της υπόθεσης και οι αποκαλύψεις Η μία 18χρονη είχε αναπτύξει από το 2009 σχέσεις και συνομιλούσε μέσω του Facebook με έναν νεαρό άνδρα, ονόματι «Ακη», ηλικίας 28 ετών περίπου, που κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη ή τη Χαλκιδική αγνώστων λοιπών στοιχείων. Με τον 28χρονο φέρεται μάλιστα να συνομιλούσε και μέσω κινητού τηλεφώνου το οποίο και γνωστοποίησε στους αστυνομικούς.

Προ διμήνου περίπου ένας άλλος «φίλος» της 18χρονης από το Facebook ονόματι «Κώστας», της ζήτησε να κάνουν cybersex μέσω των υπολογιστών τους με τη χρήση κάμερας άμεσης εκπομπής (live camera) και της υποσχέθηκε ότι δεν θα κατέγραφε την ιντερνετική ερωτική συνεύρεσή τους.
Η 18χρονη πείσθηκε, γδύθηκε στην κάμερα του υπολογιστή της και ο «Κώστας» την κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο εν αγνοία της. Εν συνεχεία ο «φίλος» της, ονόματι Ακης, προς μεγάλη της έκπληξη, της ζήτησε εντός δύο ημερών να του καταβάλει μαζί με την φίλη της το ποσό των 400 ευρώ για να μην ανεβάσει το βίντεο στο διαδίκτυο σε ιστότοπους με πορνογραφικό υλικό.

Στο βίντεο διάρκειας ενός λεπτού και 22 δευτερολέπτων, η 18χρονη εμφανίζεται στο κρεβάτι της, σκεπασμένη με μια κουβέρτα να χαϊδεύει το στήθος της. Το βίντεο, που έχει κυκλοφορήσει και σε άλλες ιστοσελίδες ανάλογου περιεχομένου, τιτλοφορείται με το μικρό της όνομα και με το όνομα της φίλης της!

Από την έρευνα εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης της τηλεφωνικής συσκευής, που δήλωσε ότι την κάρτα sim, που είχε προμηθευτεί τη χρησιμοποιούσε ο αδελφός του και ότι δεν γνωρίζει τίποτε άλλο για την υπόθεση. Ο “Ακης” κατέθεσε ότι είχε διαφορές στο παρελθόν με την 18χρονη και ότι την γνώρισε μόνο μέσω του διαδικτύου προ διετίας.
Ισχυρίστηκε ότι μια άλλη φίλη του από τη Σάμο τον είχε ενημερώσει ότι η 18χρονη Ροδίτισσα είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες του στις οποίες δεν φαίνεται το πρόσωπο του. Επικοινώνησε τότε μαζί της, όπως ισχυρίστηκε, και της ζήτησε να σβήσει τις φωτογραφίες αυτές, απειλώντας την ότι θα δημοσιεύσει το βίντεο το οποίο η ίδια του είχε στείλει και είχε λάβει μέσω κάποιου «Κώστα»! Οι ισχυρισμοί του όμως δεν έπεισαν το δικαστήριο, που τον καταδίκασε…

Powered by WPeMatico

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα