16.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Χαμός στη Βουλή!

Οξεία πολιτική αντιπαράθεση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εξελίσσεται στη Βουλή μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα επεισόδια έξω από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «είστε με την τρομοκρατία, με τις καταλήψεις την ανομία» ενώ ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας έκανε λόγο για «κυβερνητικό αυταρχισμό και καταστολή με βία».

Πιο αναλυτικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως εξελίσσεται «νέα απίστευτη συμπεριφορά κυβερνητικής καταστολής. Έχουμε βαρύτατους τραυματισμούς. Ενα τμήμα της Νομικής με μαζική συνέλευση είχε αποφασίσει να κάνει εκδηλώσεις, ένα άλλο είχε μάθημα. Ξαφνικά είδαμε ΜΑΤ να κάνουν επίθεση ακόμη και σε νέους ανθρώπους που κάθονταν σε παγκάκια, έχουμε ένα βαρύτατα τραυματία που κινδυνεύει να χάσει το μάτι του» και πρόσθεσε «είναι ηαπαράδεκτη κλιμάκωση του αυταρχισμού στα θέματα της Παιδείας. Η κυβέρνηση επιλέγει να λύσει τα θέματα της Παιδείας με τα ΜΑΤ… αυτό είναι δείγμα όχι αυταρχισμού, αλλά προβοκατόρικο».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου με παρέμβασή του επισήμανε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αντιληφθεί πως υπάρχουν νόμοι και θα εφαρμόζονται. Οι αρμόδιες αρχές θα κάνουν το καθήκον τους σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις…. Θα αντιληφθείτε ότι υπάρχουν νόμοι, κράτος δικαίου. Αυτά που ξέρετε τελείωσαν. Αν γίνεται υπέρβαση του νόμου θα υπάρχει έλεγχος».

Πιο αιχμηρός εμφανίστηκε ο κ. Μαρκόπουλος που επιτέθηκε ευθέως στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας «εσείς είστε με τους απέξω, εμείς με τους μέσα. Εσείς είστε με την τρομοκρατία, με τις καταλήψεις με την ανομία».

Οι οξείες αναφορές και χαρακτηρισμοί προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα ο κ. Μαρκόπουλος να κλιμακώσει την επίθεση. «Θα αποχωρήσω από το έδρανο αισθάνομαι υποτιμημένος. Γίνεται προσπάθεια να φιμωθώ. Εδώ είναι η αίθουσα των βουλευτών. Θέλετε να μας φιμώσετε και να απειλείτε την νέα γενιά τους μαθητές τους καθηγητές. Είστε οι τρομοκράτες του έξω. Εδώ τι είστε;  Οι τρομοκράτες της αίθουσας;».

πηγή: protohema.gr

 

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα