21.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άρχισε τις εκτελέσεις ο Κιμ Γιονγκ

Διευθυντής χελωνοτροφείου εκτελέστηκε στη Β. Κορέα, επειδή ο ηγέτης της χώρας τον θεώρησε ανεπαρκή εργασιακά και ιδεολογικά, ανέφερε χτες Τετάρτη η νοτιοκορεάτικη «Daily NK».

Λεπτομερέστερα, τον περασμένο Μάη ο κομουνιστής δικτάτορας κ. Κιμ Γιονγκ Ουν (ή Κιμ Γ΄) επισκέφτηκε ένα χελωνοτροφείο στην περιοχή Ταε Ντονγκ Γκάνγκ και είδε ότι οι χελώνες μικρής ηλικίας είχαν πεθάνει. Εξοργισμένος, δεν άκουσε την αιτιολόγηση των υπευθύνων, ότι εξαιτίας των πολύωρων διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος, δεν ήταν δυνατό να φιλτραριστεί το νερό και να διοχετευθεί στις δεξαμενές, ενώ υπήρχε και έλλειψη της ειδικής ζωοτροφής με την οποία τρέφονταν τα μικρά ερπετά.

Επιπλέον, ο κ. Κιμ διαπίστωσε ότι δεν είχε δημιουργηθεί στον χώρο εργασίας ο αναγκαίος ειδικός χώρος για την επιμόρφωση των εργαζομένων σχετικά με τα επαναστατικά ανδραγαθήματα του Κιμ Γιονγκ Ιλ (του πατέρα του).

Ο Κιμ απάντησε: «Μόνο ηττοπαθείς μπορεί να προέρχονται από μονάδες που δεν καταφέρνουν να προβάλλουν, αλλά και να αποθεώνουν τα κατορθώματα των μεγάλων ηγετών και του κόμματος… Ενώ οι δικαιολογίες για τα προβλήματα με το νερό, την ηλεκτρική ενέργεια, την επάρκειά της και τα διάφορα εργαλεία δεν ήταν παρά ανόητες διαμαρτυρίες».

Δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του σαφώς εξοργισμένου Κιμ τη στιγμή που «έλουζε» τους υπεύθυνους του χελωνοτροφείου, και ακολούθησε η εκτέλεση του διευθυντή.

Πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών της Νότιας Κορέας υπολογίζουν ότι ο κ. Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε την εντολή για την εκτέλεση τουλάχιστον 70 ανώτατων αξιωματούχων του κομμουνιστικού κόμματος, της κυβέρνησης και των ενόπλων δυνάμεων από τότε που πήρε την εξουσία, το Δεκέμβρη του 2011. Το αποτέλεσμα είναι μαζικός φόβος και φυγή πολλών αξιωματούχων προς το Νότο.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα