24.2 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αντιγράφει την Apple η Samsung;

Σε πατέντα που κατέθεσε η Samsung το Μάιο και τον Αύγουστο του 2017 δείχνει τα σχέδιά της για κατασκευή smartphone που θα έχουν οθόνες με notch σχεδόν ίδιο με αυτόν του iPhone X αλλά και διαφορετικές θέσεις για τη διπλή κύρια κάμερα των συσκευών.

Από τις λίγες εταιρείες που ακόμα δεν έχουν “υιοθετήσει” το notch στην οθόνη των smartphone είναι η Samsung αλλά αυτό φαίνεται πως ενδεχομένως να αλλάξει στο προσεχές μέλλον. Τα σχέδια που αναρτήθηκαν στις πατέντες που έχει καταθέσει αποκαλύπτουν σχεδιασμό notch σχεδόν παρόμοιο με του iPhone X, ενώ την ίδια στιγμή βλέπουμε έναν σχεδιασμό που δείχνει smartphone που η μπροστινή πλευρά αποτελείται μόνο από οθόνη.

Σύμφωνα με τα ίδια σχέδια, βλέπουμε ακόμα και τη θέση του ακουστικού, της κάμερας και του αισθητήρα εγγύτητας, με την οθόνη να εκτείνεται στο υπόλοιπο της συσκευής αφήνοντας ελάχιστα bezel. Η πίσω πλευρά της συσκευής όμως, δείχνει τοποθέτηση της διπλής κάμερας σε διάφορα σημεία, θυμίζοντας σε ορισμένα σχέδια την αντίστοιχη θέση της διπλής κάμερας του iPhone X.

samsung_notch1b

samsung_notch3

samsung_notch4

Στο δεύτερο αρχείο που βρέθηκε, βλέπουμε το σχεδιασμό για smartphone που η μπροστινή του επιφάνεια θα είναι 100% οθόνη δημιουργώντας απορία για το που θα τοποθετηθεί το ακουστικό, ο αισθητήρας εγγύτητας και εμπρόσθια κάμερα. Η πατέντα μπορεί να αφορά τη δημιουργία ενός νέου τύπου προστασίας της οθόνης κατασκευής της Samsung, κάτι που θα σημαίνει τον τερματισμό της συνεργασίας της εταιρείας με την Corning και το Gorilla Glass, αλλά όπως αναφέραμε, αυτές είναι απλά εικασίες χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση.

samsung_notch2a

samsung_notch2b

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα