15.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο ναρκωτικό

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν η μία μετά την άλλη αμερικανικές πόλεις για ένα νέο ναρκωτικό που εξαπλώνεται στις ΗΠΑ.

Το Flakka που συγγενεύει με τα άλατα μπάνιου, είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο περιζήτητα ναρκωτικά στην Αμερική.

Είναι μέρος μιας χημικής κατηγορίας φαρμάκων που ονομάζονται καθινόνες, και είναι σχεδιασμένο ώστε να μιμείται τη θετική επίδραση της καθινόνης που βρίσκεται στα φύλλα του φυτού χατ.

Η χημική ονομασία του είναι alfa-pyrrolidinopentiophenone, ή alfa-PVP και είναι σε μορφή λευκών ή ροζ κρυστάλλων που κάποιος μπορεί να καταπιεί, να εισπνεύσει, η να κάνει ένεση.

Ο όρος Flakka προέρχεται από την ισπανική αργκό, κατά την οποία η La Flaçà είναι μια λεπτή και ελκυστική γυναίκα. Το Flakka επιδρά παρόμοια με το MDMA, επίσης γνωστό και ως έκσταση.

Οι χρήστες αισθάνονται ένα “ενθουσιώδες παραλήρημα”. Ορισμένοι χρήστες μπορεί να έχουν παραισθήσεις που καταλήγουν σε βίαιη συμπεριφορά, πυρετό, ακόμη και παράνοια. Επιπλέον, μπορεί να προκαλέσει σπασμούς στους μυες και να οδηγήσει σε επιπλοκές των νεφρών και, ενδεχομένως, την ανάγκη για μακροχρόνια αιμοκάθαρση.

Ορισμένοι έχουν πει ότι μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνο από την κοκαΐνη, επειδή είναι δύσκολο να ελέγξει κάποιος την ακριβή δόση που παίρνει.

Μια μικρή υπερδοσολογία μπορεί να οδηγήσει σε ακραία συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου. Επιπλέον το Flakka είναι φθηνό. Μια δόση μπορεί να αγοραστεί για 3 έως 5 δολάρια.

Στο δρόμο, το ένα κιλό μπορεί να κοστίσει 50.000 δολάρια, αλλά μια παραγγελία από την Κίνα – όπου δεν είναι παράνομο – μπορεί να κοστίσει 1500 δολάρια, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες που επικαλείται το Reuters.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα