14.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“Βόμβα” παραίτησης από Βαρουφάκη

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί εάν το αποτέλεσμα του είναι «ναι», ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg το πρωί της Πέμπτης.

Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι θα υπάρξει συμφωνία μετά το δημοψήφισμα αλλά όπως εξήγησε δεν θα πει στην ΕΚΤ τι θα κάνει «γιατί σέβομαι την ανεξαρτησία της».

Εξήγησε όμως ότι ο ίδιος δεν θα υπογράψει μια συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει την αναδιάρθωση χρέους και την επίλυση του χρηματοδοτικού προβλήματος. «Προτιμώ να μου κοπεί το χέρι από το να το κάνω αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν έχω το ηθικό δικαίωμα να στείλω τη νοσοκομία στη στασιμότητα» συμπλήρωσε.

Όπως είπε ο μόνος τρόπος να αποφύγει η χώρα το Grexit είναι να λυθεί το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους.

Στην πραγματικότητα αν υπογράψουμε μια συμφωνία χωρίς το θέμα του χρέους και της χρηματοδότσηςη τότε θα είμαστε πιο κοντά στην αφερεγγυότητα και το Grexit, υποστηρίξε ο κ. Βαρουφάκης.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η Άνγκελα Μέρκελ θέλει αλλαγή της κυβέρνησης ο κ. Βαρουφάκης απάντησε με μια ατάκα από βρετανικό σήριαλ ότι «μπορείτε εσείς να το πείτε αλλά εγώ δεν θα το σχολιάσω».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης με τους δανειστές ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «μας εμπιστεύονται γιατί ξέρουν ότι κάνουμε αυτό που υποσχόμαστε».

Όταν ο δημοσιογράφος του Bloomberg τον ρώτησε αν έχει πάει σε ΑΤΜ να σηκώσει 60 ευρώ από την τράπεζα ο κ. Βαρουφάκης απάντησε αρνητικά λέγοντας ότι «πρώτον δεν έχω χρόνο και δεύτερον θεωρώ ότι δεν είναι πρέπον για μένα να σταθώ στην ουρά». Η απάντηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του δημοσιογράφου που αναρωτήθηκε πώς επιβιώνει ο κ. Βαρουφάκης αν δεν πηγαίνει στην τράπεζα με τον υπουργό Οικονομικών αρχικά να του ζητά να μην γίνεται προσωπικό το θέμα και δεύτερον ότι διάγει λιτό βίο με τη σύζυγό του γιατί πηγαίνω από τη μία σύσκεψη στην άλλη.

Απάντησε ότι αν βγει το όχι και αν παραιτηθεί δεν θα φύγει από την Ελλάδα ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν θα παραιτηθεί ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε να δώσει κατηγορηματική απάντηση αρκούμενος στο ότι όταν πηγαίνεις στη μάχη δεν σκέφτεσαι την ήττα. «Θα κερδίσουμε» κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα