23 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γαλλία: Αν και ύποπτος, με άδεια οπλοκατοχής

Μια «αποθήκη όπλων» κατασχέθηκε στο σπίτι του 31χρονου δράστη της χθεσινής αποτυχημένης επίθεσης στα Ηλύσια Πεδία, ενώ έγινε γνωστό ότι διέθετε άδεια οπλοκατοχής παρότι ήταν στον κατάλογο των προσώπων που παρακολουθούνταν από τις αρχές εξαιτίας της σύνδεσής του με το ακραίο ισλάμ, δήλωσαν αστυνομικές αρχές.

Η αστυνομία καταρτίζει έναν κατάλογο με τα όπλα και τον εξοπλισμό που εντοπίστηκε στο σπίτι του Άνταμ Τζαζίρι, ο οποίος σκοτώθηκε χθες, Δευτέρα, αφού έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε ένα αστυνομικό όχημα στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Μέσα στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένα τουφέκι, δύο πιστόλια, σφαίρες και δύο γκαζάκια. Ο 31χρονος περιλαμβανόταν από το 2015 στον κατάλογο των ατόμων που παρακολουθούνταν από τις αρχές εξαιτίας της ένταξής του σε ακραίο ισλαμιστικό κίνημα. Ωστόσο, ο Τζαζίρι διέθετε άδεια οπλοκατοχής, διότι ήταν αθλητής της σκοποβολής και στο σπίτι του εντοπίστηκαν εννέα όπλα.

«Κανείς δεν μπορεί να νιώθει ικανοποιημένος, και σίγουρα όχι εγώ, από το γεγονός ότι ένα άτομο για το οποίο έχουν ενημερωθεί οι υπηρεσίες ασφαλείας εξακολουθεί να έχει μια τέτοια άδεια», παραδέχθηκε σήμερα, Τρίτη, ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Τζαζίρι έλαβε άδεια οπλοκατοχής, προτού χαρακτηριστεί από τις υπηρεσίες Πληροφοριών πιθανή απειλή. Τότε δεν υπήρχε λόγος να μην του δοθεί άδεια, τόνισε ο Φιλίπ. Ο Γάλλος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η άδεια οπλοκατοχής του Τζαζίρι πιθανόν να ίσχυε ακόμη και αφού τέθηκε υπό παρακολούθηση. Τρεις πηγές που πρόσκεινται στην έρευνα το επιβεβαίωσαν.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα