14.1 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εξάρθρωση νέου καρτέλ κοκαΐνης

Τον… ταύρο -σήμα κατατεθέν μεγάλου κολομβιανού καρτέλ- από τα κέρατα, έπιασαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, εξαρθρώνοντας κύκλωμα που διακινούσε κοκαΐνη στα κοσμικά σαλόνια στην Αθήνα και τη Βόρειο Ελλάδα.

Η αποθήκη ενός εργοστασίου ανακύκλωσης στην περιοχή της Πρέβεζα έμοιαζε η τέλεια «καβάτζα» για τους διακινητές. Ωστόσο, χάρη στην αξιοποίηση πληροφοριών από το κλιμάκιο της DEA (αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών) στην Ελλάδα, τη συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές της Σερβίας και τη συστηματική έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν -μετά από αστυνομική επιχείρηση τη Δευτέρα- 24 δέματα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 26 κιλών και 677 γραμμαρίων. Παράλληλα, συνελήφθησαν πέντε άτομα, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση, εντός της ελληνικής επικράτειας, μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης.

ΟΙ ΔΥΟ «ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ» ΚΑΙ ΤΑ DEAL ΠΟΛΛΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ

Συλληφθέντες είναι δυο Σέρβοι, δυο Ιταλοί και ένας Έλληνας, με έναν 47χρονο Σέρβο και έναν 50χρονο Ιταλό να χαρακτηρίζονται από την ΕΛ.ΑΣ. ως «εγκέφαλοι» του κυκλώματος. Ένας ακόμη 57χρονος Σέρβος και ένας 44χρονος Ιταλός είχαν επικουρικό ρόλο, ενώ ο 47χρονος Έλληνας ερευνάται για τον ρόλο του καθώς είχε και στο παρελθόν συλληφθεί για υποθέσεις ναρκωτικών. Όσον αφορά τους δύο «εγκεφάλους» του κυκλώματος, αναλαμβάνουν να κλείσουν συμφωνίες με Έλληνες μικρό-διακινητές που «έσπρωχναν» την κολομβιανή κοκαΐνη σε κοσμικά σαλόνια, νυχτερινά κέντρα, σαλέ κ.ά. Μάλιστα, στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν τα εννέα κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν και θα ελεγχθεί κάθε επαφή που είχε γίνει ή υπήρχε αποθηκευμένη σε αυτά, με τους αστυνομικούς να μην αποκλείουν έναν νέο γύρο συλλήψεων.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι έρευνες έγιναν και σε δύο οικίες που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος στην Πρέβεζα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

* Το χρηματικό ποσό των (4.780) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών,

* Το χρηματικό ποσό των (616) λέβα Βουλγαρίας, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών,

* (9) κινητά τηλέφωνα και (12) πακέτα σύνδεσης,

* (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

* (256) νάιλον συσκευασίες και

* (4) ρολά μονωτικής ταινίας.

Επίσης, κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν, από τα μέλη της συμμορίας, ως μέσα διευκόλυνσης κατοχής, μεταφοράς και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Ο ΣΕΡΒΟΣ ΤΗΣ ΒΑΡΚΙΖΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΟΡΤΙΟ ΤΩΝ 381 ΚΙΛΩΝ

Το σήματα κατατεθέν του κολομβιανού καρτέλ (σ.σ. ο ταύρος πάνω στα βραχάκια της κοκαΐνης), η εμπλοκή στην υπόθεση δύο Σέρβων, καθώς και το γεγονός ότι οι Αρχές έψαχναν περίπου 250 κιλά κοκαΐνης απ’ το φορτίο – μαμούθ των 381 κιλών που είχε φέρει στην Ελλάδα ο Μάρτιν, ο 47χρονος Σέρβος που συνελήφθη τον περασμένο Δεκέμβριο σε πολυτελές διαμέρισμα – αποθήκη ναρκωτικών στη Βάρκιζα, οδηγεί τις Αρχές στο να συσχετίσουν τις δύο υποθέσεις.

Όπως φαίνεται από τα μέχρι στιγμής ευρήματα, πρόκειται για μέλη του ίδιου κυκλώματος που εισήγαγε από την Κολομβία την κοκαΐνη και σταδιακά την προωθούσε προς τις ακριβές πιάτσες των ναρκωτικών, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Αξίζει να σημειώσουμε ότι κάθε κιλό κοκαΐνης υψηλής καθαρότητας –όπως αυτή σε Πρέβεζα και Βάρκιζα- πωλείται στην «χονδρική» από 30.000 έως 60.000 ευρώ το κιλό, ενώ στη «λιανική» οι τιμές διπλασιάζονται.

Πηγή: reader.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα