17.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Επτά νεκροί και 19 αγνοούμενοι στην Αϊτή

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη βόρεια Αϊτή και 19 αλιείς αγνοούνται στα ανοικτά των νότιων ακτών της χώρας έπειτα από δύο ημέρες καταρρακτωδών βροχοπτώσεων, γνωστοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας της Καραϊβικής.

«Δεν είχαμε αυτή τη φορά μεγάλες πλημμύρες: επρόκειτο κυρίως για υπερχειλίσεις ρεμάτων», διευκρίνισε ο Γκιγιόμ Αλμπέρ Μολεόν, εκπρόσωπος του υπουργείου.

«Δυστυχώς, θρηνούμε όμως τον θάνατο ανθρώπων που δεν ακολούθησαν τις συμβουλές των υπηρεσιών ασφαλείας και προσπάθησαν να περάσουν από φουσκωμένα νερά» ποταμών και ρεματιών, πρόσθεσε, τονίζοντας πως ανάμεσα στα θύματα είναι δύο παιδιά.

Βρίσκονται σε εξέλιξη έργα για τον καθαρισμό των δρόμων όπου αναφέρθηκαν προσχώματα και οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό 19 ψαράδων που αγνοούνται στα ανοικτά της επαρχίας Γκραντ Ανς, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να βελτιωθούν τις προσεχείς ώρες, αλλά οι αρχές επανέλαβαν την έκκλησή τους στους ναυτικούς να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Καθώς πλησιάζει η εποχή των κυκλώνων, η μεγάλη τρωτότητα των επαρχιών που είχαν σαρωθεί από τον Μάθιου τον περασμένο Οκτώβριο προκαλεί ανησυχίες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα