22.2 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εφιάλτης για 145.000 Ελληνες

Χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς καν να αποπειραθεί να διαψεύσει ότι υπήρξε χρήστης του κόμβου διαδικτυακής απιστίας, ο αστυνόμος Μάικλ Γκόραμ από το Σαν Αντόνιο των ΗΠΑ τίναξε τα μυαλά του στον αέρα. Σχεδόν ταυτόχρονα με την κηδεία του αποκαλύφθηκε ότι στην πραγματικότητα ο Γκόραμ δεν είχε χρησιμοποιήσει ποτέ τις υπηρεσίες του Ashley Madison, του ιδιότυπου, παγκόσμιου δικτύου διευκόλυνσης εξωσυζυγικών σχέσεων.

Ωστόσο, ακόμη και η ντροπή για την εμπλοκή του ονόματός του σε κάτι τέτοιο, η σπίλωση της υπόληψής του, αποδείχτηκε κάτι πολύ περισσότερο απ’ ό,τι θα μπορούσε να αντέξει ο συγκεκριμένος αστυνομικός. Και δεν ήταν ο μόνος, καθώς ήδη από τις πρώτες ώρες της διαρροής των στοιχείων 37 εκατομμυρίων χρηστών, το απονενοημένο διάβημα του Γκόραμ επέλεξαν ή έφτασαν πολύ κοντά στο να επιλέξουν και άλλοι. Και το πραγματικό τσουνάμι των αποκαλύψεων εξαιτίας του χάκινγκ στο ashleymadison.com δεν έχει καν αρχίσει.

Οι αυτοκτονίες που συνδέονται με το ασύλληπτο «ριφιφί» που κατάφεραν οι χάκερ στη βάση δεδομένων του Ashley Madison είναι η πιο τραγική όψη, η κυριολεκτικά θανάσιμη παράπλευρη απώλεια της υποκλοπής προσωπικών στοιχείων. Για κάποιους ίσως το όλο ζήτημα να φαίνεται κωμικό, για άλλους να μοιάζει με κάτι σαν νέμεση για τις/τους συζύγους που αναζητούν σεξουαλικές περιπέτειες κρυφά από το στεφάνι τους. Οι επιπτώσεις, όμως, στη ζωή ενός τεράστιου αριθμού ανθρώπων σε όλη την υφήλιο -της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης- είναι ανυπολόγιστες. Από εδώ και στο εξής οι περίπου 145.000 Ελληνες χρήστες του Ashley Madison θα ζουν με την ίδια αγωνία που κατατρώει τα 37 εκατομμύρια των εν Διαδικτύω «συνενόχων» τους, δηλαδή με τον φόβο ότι ο κρυφός ερωτικός -προφανώς αμιγώς σεξουαλικός- βίος τους θα εκτεθεί σε δημόσια θέα και δη σε παγκόσμιο κοινό.

Ολες οι γυναίκες που επέλεξαν τα ελληνικά νησιά είπαν ότι έψαχναν έναν απομακρυσμένο παράδεισο για να πραγματοποιήσουν τις βαθύτερες ερωτικές φαντασιώσεις τους και οι Ελληνες έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα

Από την ημέρα που χάκερ κατάφεραν να διεισδύσουν στο απόρρητο μητρώο του ashleymadison.com οι απανταχού έγγαμοι κάθονται κυριολεκτικά σε αναμμένα κάρβουνα. Διότι οι ψηφιακοί εισβολείς δεν αποκάλυψαν μόνο κρίσιμα στοιχεία, όπως αριθμούς τηλεφώνων, ηλεκτρονικές διευθύνσεις, τα τελευταία ψηφία των πιστωτικών καρτών κ.λπ., αλλά και κάποια κατεξοχήν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Οπως αποδεικνύεται από την αυτοψία που πραγματοποίησε το «ΘΕΜΑ», στο προφίλ κάθε χρήστη αναφέρονται οι προτιμήσεις του στο σεξ. Επομένως, τα θύματα του χάκινγκ αντιμετωπίζουν μια χιονοστιβάδα που μπορεί να ισοπεδώσει κάθε πτυχή της προσωπικής και της κοινωνικής ζωής τους. Η έσχατη διαπόμπευση και ο εξευτελισμός, για τα οποία βεβαίως είναι καταρχήν συνυπεύθυνοι οι ίδιοι, έχει τη μορφή φωτογραφιών πορνικού χαρακτήρα και εξομολογήσεων γεμάτων από τις ακραίες ερωτικές τους φαντασιώσεις. Δηλαδή, όλα όσα δεν θα τολμούσαν ποτέ να μοιραστούν με τους επίσημους συντρόφους της ζωής τους.

Το σκάνδαλο «ashleymadison-gate» απλώνει τη σκοτεινή σκιά του οπουδήποτε, φτάνοντας ακόμη και στις παρυφές του Λευκού Οίκου. Ο Ρόμπερτ Χάντερ Μπάιντεν, γιος του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τις τελευταίες μέρες προσπαθεί να απεμπλακεί από την όλη υπόθεση – μάλλον ανεπιτυχώς. Οι αντιφατικές δηλώσεις του -ανεξάρτητα από την αλήθεια- τον καταχωρίζουν στη συνείδηση του κοινού στους άπιστους συζύγους που αναζητούν κρυφές και ανομολόγητες ηδονές.

Μοιραία, μεταξύ των 37 εκατομμυρίων χρηστών του Ashley Madison δεν μπορεί παρά να υπάρχουν και επώνυμα πρόσωπα, στελέχη οργανισμών όπως ο ΟΗΕ ή ακόμη και το Βατικανό. Μάλιστα, σύμφωνα με τον βρετανικό «Guardian», δημοσιογράφοι του οποίου είχαν πρόσβαση στο υλικό των χάκερ, στα υποκλαπέντα στοιχεία περιλαμβάνονται αναλυτικά η εμφάνιση, το βάρος και το ύψος των χρηστών.

Οι εισβολείς είναι ήδη επικηρυγμένοι από την ίδια την Ashley Madison, η οποία προσφέρει περί τα 500.000 ευρώ για κάθε πληροφορία που θα μπορούσε να οδηγήσει στον εντοπισμό των δραστών. Επίσης, το FBI έχει αναλάβει τις σχετικές έρευνες στον κυβερνοχώρο. Οπως όμως έγινε γνωστό, προτού πραγματοποιήσουν την επίθεσή τους οι χάκερ είχαν εκτοξεύσει επανειλημμένα απειλές. Ελεγαν ότι, εάν το site δεν έκλεινε οριστικά, θα δημοσίευαν στο Διαδίκτυο τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών του. Εκπρόσωποι του Ashley Madison δήλωσαν ότι έχουν καταγραφεί περιστατικά εκβιασμού χρηστών της ιστοσελίδας. Με προσωπικά ηλεκτρονικά μηνύματα, οι χάκερ απειλούσαν ότι αν δεν τους πλήρωναν θα ξεσκέπαζαν την απιστία τους.

Τελικά αποδείχτηκε ότι οι χάκερ δεν αστειεύονταν, ενώ επιπλέον διέθεταν τη δυνατότητα να παρεισφρήσουν ανά πάσα στιγμή στα αρχεία του ashleymadison.com. Στις 12 Ιουλίου, με ένα απλό μήνυμα που εμφανίστηκε στην οθόνη του υπολογιστή κάθε εργαζομένου στη μητρική εταιρεία Avid Life Media, οι χάκερ ανακοίνωναν το ανδραγάθημά τους. Συνόδευαν δε την ανακοίνωση με τη μουσική επένδυση του τραγουδιού «Thunderstruck» του χαρντ ροκ συγκροτήματος ΑC/DC.

Ο ελληνικός «παράδεισος»

Αυτό που έκανε το ashleymadison.com ήταν να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω και να συστηματοποιήσει σε επαγγελματική και οργανωμένη βάση μια τάση που είναι σχεδόν σύμφυτη με τη χρήση του Ιντερνετ ως μέσου ηδονοθηρίας. Οι επισκέπτες του Ashley Madison μπορούν αμέσως να αντιληφθούν ότι δεν πρόκειται για έναν κοινό τόπο γνωριμιών, αφού τα μέλη του βρίσκονται ήδη σε σχέση γάμου ή αρραβώνα και επιθυμούν ξεκάθαρα μια εφήμερη σχέση, παραμένοντας όμως τυπικά ειλικρινείς και αφοσιωμένοι απέναντι στην οικογένειά τους.

To ashleymadison.com δημιουργήθηκε το 2002 στον Καναδά ύστερα από μεγάλη έρευνα που έκανε ο ιδρυτής του. Ο Νόελ Μπίντερμαν ήθελε να δημιουργήσει ένα site για άτομα χωρίς δεσμό, αλλά τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι το 30% των ανδρών που γίνονταν μέλη σε site για εργένηδες ήταν ήδη δεσμευμένο. Ετσι γεννήθηκε η «ιστοσελίδα της απιστίας» Ashley Madison, η οποία έχει παραρτήματα σε 28 χώρες του πλανήτη και αμέσως προσέλκυσε εκατομμύρια χρηστών. Παρεμπιπτόντως, η Ελλάδα προηγήθηκε της Ιαπωνίας ως προς την ένταξή της στην κοινότητα των κάθε είδους παραβατών του «ου μοιχεύσεις».

Το χάκινγκ συνιστά συντριπτικό πλήγμα για το ashleymadison.com, καθώς, εκτός των άλλων, ματαίωσε το λανσάρισμα ενός application με το οποίο οι χρήστες θα αξιολογούσαν τη σύζυγο κάποιου άλλου – προφανώς κατόπιν επί κλίνης δοκιμής.

Ο ιδρυτής του site ashleymadison.com Νόελ Μπίντερμαν

Εκτός από το «What’s your wife worth» (σε ελεύθερη μετάφραση «Τι ψάρια πιάνει η γυναίκα σου;»), στην ιστοσελίδα του Ashley Madison υπάρχει και η επιλογή «Ταξίδι/Γυναίκα». Με αυτήν οι ενδιαφερόμενες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν έναν προορισμό για ξέφρενο παράνομο πάρτυ. Πρόσφατα ένα τέτοιο ταξίδι σεξοτουρισμού πραγματοποιήθηκε στη μαγευτική Σαντορίνη, ενώ μέσα στα υποψήφια νησιά είναι η Μύκονος, η Κρήτη, οι Σπέτσες, η Υδρα, η Ιος, η Πάρος και η Νάξος. Οι έγγαμες κυρίες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν έναν προορισμό, αλλά και έναν από τους 30 ενδεχόμενους εραστές από τη χώρα που πρόκειται να επισκεφθούν. Ολες οι γυναίκες που επέλεξαν τα ελληνικά νησιά είπαν ότι έψαχναν για έναν απομακρυσμένο παράδεισο για να πραγματοποιήσουν τις βαθύτερες ερωτικές φαντασιώσεις τους και οι Ελληνες έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Το ashleymadison.com στην Ελλάδα

Οι ψηφιακές πύλες του ashleymadison.com στη χώρα μας άνοιξαν στις 13 Φεβρουαρίου 2013 και από τότε εκατοντάδες Ελληνες και Ελληνίδες περιπλανώνται στα άδυτά του αναζητώντας παράνομο σύντροφο. Στους δαιδαλώδεις διαδρόμους του κόμβου οι απανταχού «άτακτοι» βολτάρουν καθημερινά επιζητώντας διακαώς τη σεξουαλική ικανοποίηση, την επιβεβαίωση, την αδρεναλίνη του κυνηγιού, την περιπέτεια και την ηδονή της κατάκτησης ενός νέου ερωτικού συντρόφου. Σύμφωνα με την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ιστοσελίδας Κατιλένα Αλπε, «τα μέλη ψάχνουν συνήθως για έναν παράνομο σύντροφο προκειμένου να περάσουν μαζί του μερικές προσωπικές στιγμές, ενώ στη συνέχεια μοιράζονται τα πάντα με τους διαδικτυακούς φίλους τους. Καθημερινά διαδραματίζονται στην ιστοσελίδα κωμικοτραγικές ιστορίες». Το «site της απιστίας» έχει κάνει θραύση στους Ελληνες χρήστες του Διαδικτύου, καθώς μέχρι σήμερα περίπου 145.000 Ελληνες έχουν γίνει μέλη. Το 65,9% εξ αυτών είναι άνδρες και το 34,1% γυναίκες, με τον ηλικιακό μέσο όρο να εκτιμάται στα 37 έτη για τους άρρενες χρήστες και τα 35 έτη για το ασθενές (να αντισταθεί στους εξωσυζυγικούς πειρασμούς) φύλο.

Κατά καιρούς το ashleymadison.com δημοσιεύει ορισμένα στατιστικά στοιχεία αποτυπώνοντας τη δημογραφική εικόνα της κοινότητας, τα οποία είναι ενδεικτικά για το πώς κάνουν σαφάρι για την ανεύρεση ερωτικού συντρόφου οι χρήστες της ιστοσελίδας. Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, φαίνεται χαρακτηριστικά ότι π.χ. την επαύριον της Γιορτής της Μητέρας επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα 16.000 γυναίκες, καταγράφοντας αύξηση ύψους 433%. Ο λόγος ήταν ότι, προφανώς, ο πόθος τους για μια πανηγυρική εορταστική συνεύρεση με τον σύζυγό τους έμεινε ανικανοποίητος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζουν και τα στατιστικά στοιχεία γύρω από τις μητέρες, καθώς το 67% αυτών δήλωσαν ότι έχουν δεχτεί κλήση από τον εραστή τους μπροστά στο παιδί τους. Σε ποσοστό 56% οι μητέρες με ροπή προς την «αταξία» εξομολογούνται ότι έχουν καθυστερήσει να παραλάβουν το παιδί τους από το σχολείο ή από κάποια άλλη δραστηριότητα επειδή είχαν ραντεβού με τον εραστή τους. Αντίστοιχα, το 29% δήλωσε ότι άλλαξε τις δραστηριότητες των παιδιών του για να πάνε σε ερωτικό ραντεβού, το 4% ότι σύστησε το παιδί του στον εραστή του με ένα ψευδές πρόσχημα και, τέλος, το 2% πιάστηκε στα πράσα από το ίδιο το βλαστάρι του σε φάση τολμηρών περιπτύξεων με το τρίτο πρόσωπο.

Ελλάδα, ένα απέραντο κρεβάτι

Το πεδινό ή το ορεινό τοπίο, ο Βορράς ή ο Νότος ξυπνούν τις ορμές της σάρκας; Τι περισσότερο έχει το Αιγάλεω και ο Εύοσμος (τυχαία παραδείγματα) από τα Κάτω Πατήσια ή το Πανόραμα και ωθούν τους κατοίκους τους να αναζητήσουν τυπικά έκνομες ηδονές μέσω Διαδικτύου; Παρεμπιπτόντως, το ashleymadison.com σημειώνει με σαφήνεια τις πλέον καυτές ερωτογενείς ζώνες στο σώμα της ελληνικής επικράτειας. Ο ελληνικός χάρτης της απιστίας καταρτίζεται βάσει στατιστικών στοιχείων. Ετσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσαν οι χάκερ και την αποτύπωσή τους στον άτλαντα των μοιχών και μοιχαλίδων, οι περιοχές με τους πιο «άτακτους» δεσμευμένους (παντρεμένους, αρραβωνιασμένους, λογοδοσμένους κ.λπ.) βρίσκονται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα, είναι τα δυτικά και νότια προάστια της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας που προηγούνται, έχοντας με διαφορά τους περισσότερους εγγεγραμμένους χρήστες.

Σε απόλυτους αριθμούς, οι περισσότεροι Ελληνες χρήστες του site φαίνεται ότι κατοικούν στο Αιγάλεω, στο Περιστέρι, στο Μενίδι, στο Ιλιον, στο Κερατσίνι, στον Κορυδαλλό και τη Νίκαια, ενώ δυναμική παρουσία έχουν επίσης οι άνδρες και οι γυναίκες από συνοικίες όπως Βύρωνας, Νέα Σμύρνη, Ζωγράφου, Νέα Ιωνία, Μαρούσι και Καλλιθέα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που διέρρευσαν μετά το χάκινγκ στο ashleymadison.com, τα βόρεια προάστια της Αθήνας φαίνεται ότι έχουν τις πιο τολμηρές γυναίκες, καθώς οι περισσότερες εγγεγραμμένες Ελληνίδες βρίσκονται στην Εκάλη. Ακολουθούν η Ανάβυσσος, η Ελευσίνα, το Χαλάνδρι, η Νέα Ερυθραία, η Φιλοθέη, η Βούλα, ο Αλιμος και η Λούτσα. Εκτός Αττικής, οι κάμποι αντιλαλούν από τους ερωτικούς στεναγμούς, μια και ιδιαίτερα ανήσυχες εμφανίζονται οι κυρίες στους Σοφάδες Καρδίτσας, στην Ιτέα, αλλά και την Ερμιόνη.

Στη Θεσσαλονίκη οι περισσότεροι άπιστοι φαίνεται να βρίσκονται στις περιοχές της Καλαμαριάς, του Ευόσμου, της Μενεμένης, αλλά και του κοσμοπολίτικου Πανοράματος.

Στην υπόλοιπη επικράτεια, οι ερωτύλοι Ελληνες εντοπίζονται στη Σπάρτη, στην Πάτρα, στη Ζάκυνθο, στην Αμφισσα, στη Σκιάθο, στην Καστοριά, στην Αριδαία, στην Κρήτη, στη Νάξο, στη Μύκονο, στον Εβρο, στο Αμύνταιο και τα Γιαννιτσά. Στο μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι άνδρες, οι οποίοι σε ένα διάλειμμα από την καθημερινότητά τους αναζητούν εφήμερους ερωτικούς συντρόφους μέσω Ιντερνετ. Οπως είναι εύλογο, πάντως, τα τελευταία 24ωρα παρατηρείται τάση μαζικής αποχώρησης από τον κόμβο γνωριμιών. Εστω και την τελευταία στιγμή, οι άπιστοι έχουν την ελπίδα ότι θα σώσουν την υπόληψή τους – και πάνω απ’ όλα τα προσχήματα.

πηγή: protothema.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα