22.2 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Ζωή απειλεί με αποκαλύψεις

Την «απασφάλιση» της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, προκαλούν τα απανωτά χτυπήματα που επιχειρεί να της επιφέρει το Μέγαρο Μαξίμου.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου φαίνεται διατεθειμένη να ανοίξει το στόμα της και να αποκαλύψει ενδιαφέροντες διαλόγους και «καυτά» περιστατικά, που εκθέτουν την κυβέρνηση και τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Είναι ενδεικτικό πως, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, αποκάλυψε απόπειρα παρέμβασης από τον υπουργό Επικρατείας και στενό συνεργάτη του κ. Τσίπρα, Αλέκο Φλαμπουράρη, προκειμένου να σταματήσει την έρευνα για τους χειρισμούς του κ. Γιάννη Στουρνάρα ως υπουργού Οικονομικών και αναφορικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens.

«Όταν αποστείλαμε τις κλήσεις για την εξέταση του κ. Στουρνάρα ως επιτροπή Θεσμών και και ως επιτροπή ΔΕΚΟ, σε τυχαία συνάντησή μου με τον κ. Φλαμπουράρη στο διάδρομο πρωθυπουργικής πτέρυγας, μου είπε “μην τον ζορίζεις”. Του είπα ότι “αυτό που είπες δεν το άκουσα και μην μου κάνεις τέτοιες παρακλήσεις”. Ενημέρωσα τον Τσίπρα, ο οποίος εξεπλάγη. Δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι. Η δική μου απόφαση ως προέδρου της Θεσμών είναι η απόφαση της επιτροπής να προσκαλέσει τον κ. Στουρνάρα να εξεταστεί. Αν κάποιοι επιχαίρουν για το γεγονός ότι ο Στουρνάρας με δηλώσεις εμφανίζεται να επιχαίρει των κυβερνητικών μνημονιακών επιλογών, να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της, υποστήριξε ότι «η επιτροπή, εφόσον συνέλθει και συγκροτηθεί, μπορεί να αποφασίσει τη βίαιη προαγωγή. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτοί που δεν παρίστανται, εμποδίζουν τη βίαιη προσαγωγή του κ. Στουρνάρα».

Να σημειωθεί ότι και σήμερα η επιτροπή ξεκίνησε τις εργασίες της με την παρουσία μόλις δύο μελών, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει απαρτία για να συνεχίσει.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα