17.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θα μετατρέψουν το παλάτι σε τζαμί!

Ένας Βρετανός τζιχαντιστής, που χρησιμοποιεί το όνομα Abu Abdullah Britani, έγραψε στο twitter ότι η βασίλισσα Ελισάβετ θα πρέπει να εγκαταλείψει το παλάτι του Μπάκιγχαμ, το οποίο θα καταλάβουν οι τζιχαντιστές και θα το μετατρέψουν σε τζαμ

Παρόλο που το twitter έχει κλείσει πρόσφατα τετρακόσιους λογαριασμούς υποστηρικτών του Ισλαμικού Κράτους, αυτοί έχουν καταφέρει να τους ανακτήσουν και να διανέμουν τα απειλητικά μηνύματά τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mirror, που επικοινώνησε μάλιστα με τον συγκεκριμένο Βρετανό τζιχαντιστή μέσω twitter, υπάρχουν τουλάχιστον 45.000 υποστηρικτές των τζιχαντιστών που δραστηριοποιούνται στο twitter μετατρέποντας σε παρωδία την προσπάθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να τους αποκλείσουν.

Πολλοί από τους άντρες και τις γυναίκες που τώρα βρίσκονται στο Ιράκ και την Συρία και μάχονται στο πλευρό των τζιχαντιστών «προσηλυτίστηκαν» στις αρχές και τα πιστεύω του Ισλαμικού Κράτους μέσω του διαδικτύου, που αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο στρατολόγησης για το ISIS.

Ο Βρετανός τζιχαντιστής Britani δήλωσε στην Daily Mirror: «Οι πολίτες σας, υποστήριξαν την επίθεση στο Ισλαμικό Κράτος, έτσι να αναμένετε να χτυπηθείτε και εσείς, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι το χτύπημα θα γίνει μέσα στις χώρες σας».

Ο Carl Miller, διευθυντής έρευνας για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην βρετανική think tank «Demos», δήλωσε ότι είναι δύσκολο να μπλοκαριστούν οι λογαριασμοί των τζιχαντιστών. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι: «χρειάζεται ένα λεπτό για να δημιουργηθεί ένας λογαριασμός και ένα δευτερόλεπτο για ένα  tweet, αλλά είναι δύσκολο να απoδειχθεί αν ένας λογαριασμός έχει παραβιάσει τους όρους και τις προϋποθέσεις της πλατφόρμας».

πηγή: protothema.gr

 

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα