14.1 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Θρίλερ στον Έβρο!

Τουλάχιστον περίεργο χαρακτηρίζουν κάποιες πηγές το περιστατικό με τη σύλληψη δύο Ελλήνων στρατιωτικών από Τούρκους στον Έβρο.

Το σημείο όπου βρέθηκαν και το γεγονός ότι η Άγκυρα “καθυστερεί” την επιστροφή τους παρά το γεγονός ότι το συμβάν θα έπρεπε να θεωρηθεί “ρουτίνας” δημιουργούν πολλά ερωτήματα για τις προθέσεις της Τουρκίας.

Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί, σύμφωνα με την ενημέρωση από το ΓΕΣ, συνελήφθησαν από τουρκική περίπολο έχοντας περάσει σε τουρκικό έδαφος κοντά στις Καστανιές, όπου τα σύνορα είναι χερσαία και σε περιοχή δασική.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι Έλληνες στρατιωτικοί έχασαν τον προσανατολισμό τους και πέρασαν σε τουρκικό έδαφος λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης.

Οι Τούρκοι τους μετέφεραν σ την Ανδριανούπολη όπου και κρατούνται μέχρι αυτή την ώρα.

Από το ΓΕΣ γίνεται λόγος για τυπική διαδικασία. Ωστόσο υπάρχει αρκετά μεγάλη χρονοτριβή από μέρους της Άγκυρας και αυτό δημιουργεί ερωτήματα.

Ερωτήματα προκαλεί και το γεγονός ότι η είδηση δόθηκε στη δημοσιότητα με αρκετή καθυστέρηση από την ελληνική πλευρά.

Παράλληλα άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την περιοχή, αναφέρουν πως στο σημείο όπου φέρεται πως εντοπίστηκαν οι Έλληνες στρατιωτικοί από τους Τούρκους δημιουργεί πολλά ερωτήματα. Είναι ένα σημείο με πυκνή βλάστηση όπου εύκολα κάποιος μπορεί να χάσει τον προσανατολισμό του και να αλλάξει… πλευρά ενώ παράλληλα παρέχει την τέλεια κάλυψη για όποιον θέλει να στήσει εκεί ενέδρα.

Το γεγονός ότι με εξαιρετικά δυσμενής καιρικές συνθήκες οι Έλληνες έπεσαν πάνω σε τουρκική περίπολο ίσως δεν είναι μια αθώα σύμπτωση. Μοιάζει περισσότερο, λένε έμπειροι στρατιωτικοί με τουρκική ενέδρα με στόχο τη σύλληψη ελληνικής περιπόλου για τη δημιουργία έντασης.

Το γεγονός μάλιστα ότι οι Τούρκοι μοιάζουν να ακολουθούν κατά γράμμα το τυπικό και να επιθυμούν να δικάσουν τους στρατιωτικούς για παράνομη είσοδο ίσως ενισχύει τις υποψίες για “στημένη” υπόθεση.

Πηγή: newsit.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα