11.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Και το Playboy εγκαταλείπει το Facebook

Το διάσημο περιοδικό Playboy εγκαταλείπει το Facebook, μετά το σάλο που ξέσπασε για το χειρισμό των δεδομένων των χρηστών του κοινωνικού δικτύου.

Η κίνηση αυτή ανακοινώθηκε αργά την Τρίτη από τον επικεφαλής του Playboy, Κούπερ Χέφνερ, που είναι γιος του ιδρυτή του περιοδικού, Χιού Χέφνερ.

Διαμαρτυρήθηκε πως οι κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με το περιεχόμενο και τις εταιρικές πολιτικές του Facebook έρχονται σε αντίθεση με τις αξίες του Playboy και πως η πλατφόρμα «κατά τη γνώμη μας εξακολουθεί να είναι κατασταλτική σεξουαλικά».

«Μαθαίνοντας την πρόσφατη ανάμιξε στις εκλογές των ΗΠΑ καταδεικνύει περαιτέρω μια άλλη μέριμνα για το πώς χειρίζονται τα δεδομένα των χρηστών – περισσότεροι από 25 εκατομμύρια εκ των οποίων, είναι οπαδοί του Playboy – καθιστώντας σαφές σε εμάς πως πρέπει να εγκαταλείψουμε την πλατφόρμα» έγραψε στο Twitter ο Κούπερ Χέφνερ.

Μετά την ανακοίνωσή του, η κύρια σελίδα του Playboy στο Facebook δεν είναι πλέον διαθέσιμη.

Άλλες επίσημες σελίδες που χρησιμοποιούν το εμπορικό σήμα, όπως Playboy Netherlands, ήταν ακόμα προσβάσιμες στον ιστότοπο. Δεν είναι σαφές εάν το Playboy έχει τον έλεγχο αυτών των σελίδων.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα