18.8 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Κατεβάσαμε ελληνική σημαία από βραχονησίδα»

Μια περίεργη αποκάλυψη για ένα άγνωστο περιστατικό στο Αιγαίο έκανε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ. Ο Τούρκος πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε ότι γίνονται κάποιες ενέργειες στο Αιγαίο και μάλιστα μίλησε για περιστατικό τύπου Ιμίων.

Όπως είπε «υπάρχει ένταση στο Αιγαίο που την προκαλεί η Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι Τούρκοι κατέβασαν τη σημαία από νησί.

Συγκεκριμένα είπε ότι μια ελληνική σημαία που «φυτεύτηκε» σε ένα νησί απομακρύνθηκε από την τουρκική ακτοφυλακή.

Σε ομιλία του σήμερα, ο Γιλντιρίμ ανέφερε: «Είμαστε ενήμεροι για κάποιες ενέργειες του γείτονά μας της Ελλάδας, η οποία προκαλεί την αύξηση της έντασης στο Αιγαίο. Πάλι βλέπουμε ενέργειες που μοιάζουν με αυτές που γίνονται στα Καρτντάκ (σ.σ. τα Ίμια) και πάλι στο νησί Ντιντίμ, έγινε μία απόπειρα να μπει ελληνική σημαία σε ακατοίκητο έδαφος. Η ακτοφυλακή παρενέβη με τις κατάλληλες ενέργειες και κατέβασε τη σημαία από εκεί».

Μέχρι στιγμής είναι θολό το τοπίο αναφορικά με το ακριβές σημείο στο οποίο αναφέρεται ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η δήλωση Γιλντιρίμ γίνεται λίγες μέρες μετά την υπόθεση τριών ατόμων που μετέβησαν στη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς» η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικά των Φούρνων και ύψωσαν τη γαλανόλευκη σημαία. Σύμφωνα με το samos24.gr oι νεαροί πήγαν με σκάφος την Παρασκευή 13 Απριλίου στο σημείο, όπου στη συνέχεια τοποθέτησαν την Ελληνική σημαία στη βραχονησίδα.


Μέχρι στιγμής αρμόδιες στρατιωτικές πηγές από την ελληνική πλευρά αναφέρουν ότι δεν καταγράφηκε κίνηση των Τούρκων, ενώ σύνδεση των δύο περιστατικών (σημαία στους Μικρούς Ανρθωποφάγους – δήλωση Γιλντιρίμ) επισήμως δεν υπάρχει.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα