13.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μπορεί η επιστήμη να νικήσει το Jet Lag;

Διαταραχές ύπνου, εξαντλητική κούραση, προβλήματα στο στομάχι. Οι νέες πτήσεις που θα διαρκούν περισσότερες από 19 ώρες προκαλούν Jet Lag στις αεροπορικές εταιρείες και είναι ακόμη ένα πρόβλημα που θα πρέπει να διαχειριστούν όσες αποφάσισαν να κάνουν Non stop το γύρο του κόσμου.

Η Qantas Airways ξεκινά τον Μάρτιο 17ωρες πτήσεις από την Ευρώπη στην Αυστραλία. Γι’ αυτό και συνεργάζεται με επιστήμονες από το Σίδνεϊ προκειμένου να περιορίσει τις παρενέργειες που προκαλεί η μεγάλη πτήση στο βιολογικό ρολόι. Μερικά από τα πρώτα μέτρα που θα ληφθούν είναι ο ειδικός φωτισμός στην καμπίνα, με χρώματα και ένταση που θα μιμούνται την αυγή και το σούρουπο. Επίσης, ειδικά γεύματα που θα έχουν ως στόχο οι επιβάτες να κοιμηθούν ή να παραμείνουν ξύπνιοι, ανάλογα πάντα με τον χρόνο και τον προορισμό.

Σήμερα οι Emirates Airline, Qatar Airways και United Airlines πετάνε από τη Μέση Ανατολή στη Νέα Ζηλανδία ή από το Χιούστον στο Σίδνεϊ. Το νέο Airbus που θα αποκτήσει φέτος η Singapore Airlines θα μπορεί να πετάξει χωρίς στάση 19 ώρες και να κάνει τη διαδρομή από τη Σιγκαπούρη στη Νέα Υόρκη και φυσικά ένα επικό στρες τεστ για το μυαλό και το σώμα.

Το πρόβλημα σε αυτά τα ταξίδια είναι το βιολογικό ρολόι που ρυθμίζει τον λεγόμενο κιρκαδικό ρυθμό, δηλαδή οποιαδήποτε βιολογική διαδικασία που παρουσιάζει ενδογενή περιοδική μεταβολή στη διάρκεια ενός 24ώρου, από τα κύματα του εγκεφάλου έως την παραγωγή ορμονών και την αναγέννηση των κυττάρων.

«Το βιολογικό ρολόι μπορεί να μεταβληθεί επιτυχημένα μόνο για 90 λεπτά κάθε εικοσιτετράωρο. Ακόμη και μικρή έκθεση στον ήλιο ή ένα λάθος γεύμα, μπορούν να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα στο βιολογικό ρολόι», εξηγεί ο Στίβεν Σίμπσον, ακαδημαϊκός διευθυντής στο Charles Perkins Centre που κάνει την έρευνα για λογαριασμό της Qantas.

Βέβαια όλη αυτή η έρευνα για το καλό τον επιβατών, αναμένεται να επιστρέψει την επένδυση στις «τσέπες» των εταιρειών. «Το κόστος για τη ρύθμιση του φωτισμού και τα ειδικά γεύματα θα είναι μεγάλο και θα αφορά μόνο business class επιβάτες. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρείες θα αυξήσουν στο μέλλον τις τιμές αλλά και τις θέσεις των επιβατών που ταξιδεύουν στις διακεκριμένες θέσεις και πλέον θα πωλούν χρόνο, μαζί με όλες τις υπόλοιπες ανέσεις», εξηγεί η Τζοάνα Λου, υπεύθυνη Ταξιδιωτικής Συμβουλευτικής σε μεγάλη ασιατική εταιρεία με έδρα το Χονκ Κόνγκ.

Πηγή: insider.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα