14.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι άδειες για τους «κουλοχέρηδες»

???a ap? ta 300.000.000 f???ta??a t?? LV

Σε 650 σημεία σε όλη την Ελλάδα έως το τέλος του 2015 ο ΟΠΑΠ φιλοδοξεί να αναπτύξει το δίκτυο VLTs γνωστά και ως ηλεκτρονικοί κουλοχέρηδες.
O Οργανισμός σε πρώτη φάση φαίνεται να προστρέχει στους ίδιους τους πράκτορες στους οποίους διατύπωσε συγκεκριμένη πρόταση βάση της οποίας όπως ισχυρίζεται ο ΟΠΑΠ θα γίνει απόσβεση σε μια πενταετία ή τριετία στην καλύτερη περίπτωση.
Ας δούμε όμως τι σημαίνει αυτό. Κατ αρχήν η διάρκεια της άδειας του ΟΠΑΠ είναι δέκα έτη. Προφανώς, το ενδεχόμενο παράτασης της συμφωνίας είναι ανοικτό. Αν κάποιος επενδύσει δηλαδή στη δημιουργία και λειτουργία καταστημάτων με VLTs και υποτεθεί ότι είναι ο πρώτος που μπαίνει στο δίκτυο θα έχει μπροστά του -εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις του ΟΠΑΠ για απόσβεση στην 3ετία ή στην 5ετία- πέντε έως επτά χρόνια κερδοφορίας. Ο χρόνος μειώνεται για εκείνους που θα μπουν στο τέλος του 2015 σε περίπου τέσσερα χρόνια έως έξι χρόνια. Τα χρόνια της κερδοφορίας μπορεί να είναι και περισσότερα σε περίπτωση που η κεντρική συμφωνία του ΟΠΑΠ παραταθεί και πέραν της 10ετίας.
Το κόστος όπως τα υπολογίζει ο ΟΠΑΠ είναι από 69.000 Ευρώ έως 86.000 Ευρώ ανά κατάστημα γεγονός που σημαίνει ότι ο Οργανισμός υπολογίζει την κερδοφορία μεταξύ 14.000 και 23.000 Ευρώ το χρόνο . Επιπλέον όσοι θα λειτουργήσουν καταστήματα πρέπει πρόσθετα να έχουν κεφάλαιο κίνησης να πληρώνουν νικητές (περίπου 5.000 ευρώ), να εκδώσουν εγγυητική επιστολή ύψους 10.000 ευρώ και να συμμετέχουν στην ασφάλιση των παιγνιομηχανημάτων και του εξοπλισμού που θα τους δοθεί από OΠΑΠ.
Τα καταστήματα θα έχουν αυξημένα λειτουργικά κόστη καθώς θα λειτουργούν τις καθημερινές 9:00 π.μ. – 2:00 π.μ. και τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα με ωράριο 9:00 π.μ. – 4:00 π.μ. Βέβαια το γεγονός ότι θα διαθέτουν φαγητό και ποτά χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ μπορεί να αποφέρει πρόσθετα έσοδα που δεν μπορούν να επιμετρηθούν.
Για μια επένδυση της τάξεως των 80.000 Ευρώ η μέση ετήσια απόδοση για τα επόμενα χρόνια με βάση τα όσα ανέφερε στους πράκτορες ο ΟΠΑΠ εκτιμάται από 8.000 και 14.000 Ευρώ το χρόνο. Ωστόσο μπορεί να φαντάζει αρκετά ελκυστικό για μια επιχειρηματική ομάδα που θέλει να επενδύσει στη λειτουργία περισσότερων του ενός καταστημάτων και μπορεί να επιτύχει μέσω αυτού οικονομίες κλίμακας και να ανεβάσει την κερδοφορία μειώνοντας το χρόνο απόσβεσης.

πηγή: fpress.gr

Powered by WPeMatico

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα