14.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι ΠΑΟΚτσήδες είναι μεγαλόκαρδοι

Η «μεγαλοκαρδία» και η «έλλειψη μικροπρέπειας» είναι τα κοινά χαρακτηριστικά που ενώνουν την Αριστερά και τον ΠΑΟΚ σύμφωνα με τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο που μετά από αρκετούς μήνες εμφανίστηκε στην Βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών.

«Τα δικά μου αστεία έχουν ίχνος αστείου ενώ τα δικά σας είναι ξινά» είπε σε άλλο σημείο ο υπουργός Οικονομικών για να συνεχίσει σε ανάλογη – μάλλον χιουμοριστική – διάθεση προκειμένου να υποστηρίξει πως «στο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης είναι και το «χτύπημα» του πελατειακού κράτους που έστησε το ΠΑΣΟΚ». Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Κουτσούκος και στο πλαίσιο της ερώτησή τους για τον πρόσφατο διορισμό του κ. Φραγίσκου Κουτεντάκη στο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής αναφέρθηκε στο δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος της Κυριακής για το «βόλεμα» σε κρατικές θέσεις σχεδόν όλων των μελών της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός απαντώντας στην κριτική για την τοποθέτηση του κ. Κουτεντάκη στο γραφείο της Βουλής που οφείλει να ελέγχει την εκτέλεση του προϋπολογισμού από την κυβέρνηση είπε «η Αριστερά και οι Παοκτζήδες έχουν ένα κοινό. Είναι μεγαλόκαρδοι και δεν έχουν μικροπρέπεια. Ως Παοκτζής οφείλω να αναγνωρίσω ότι ο καλύτερος πασαδόρους του βόλεϊ ήταν ο Μουστακίδης. Ως πάσα βλέπω και την ερώτηση που μου έκανε ο κ. Κουτσούκος. Είναι τέτοια η ερώτηση που θα τον φωνάζουμε ως «Μουστακίδη του ΠΑΣΟΚ» για να συνεχίσει «μου δίνεται η ευκαιρία να εξηγήσω τι γίνεται πριν και τι τώρα. Η κυρία Μπαλαφούσια θυμάμαι ότι έκανε μια έκθεση που έλεγε ότι δεν είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος και ο κ. Βενιζέλος την έδειξε την επόμενη ημέρα. Λάθος ή σωστά την άλλη μέρα την διώξατε. Εμείς τι κάναμε; Κρατήσαμε τον κ. Λιαργκόβα για όλη την θητεία του. Μια φορά είχαμε διαφωνία για ζητήματα γεγονότων. Του εξήγησα ότι είχε λάθος για την πληρωμή επιτοκίων και ο άνθρωπος μου είπε ότι είχαμε δίκιο. Τελείωσε η θητεία του και βάλαμε κάποιον άλλο. Και ο Λιαργκόβας ήταν σε εκλογικούς καταλόγους της ΝΔ. Περιμένω κι άλλες τέτοιες ερωτήσεις για να καρφώνω».

Κατά την δευτερολογία του ο κ. Τσακαλώτος αρνήθηκε την κριτική ότι η επιλογή Κουτεντάκη έγινε προκειμένου να αποφευχθούν «αρνητικές» παρατηρήσεις για την οικονομικη πολιτική και υποστήριξε ότι «εγώ δέχομαι την κριτική. Δέχομαι κριτική από απλους πολίτες και από Συριζαίους και από μη Συριζαίους. Εμείς επιλεγούμε τους ανθρώπους με αξία. Μέσα στο αναπτυξιακό μας σχέδιο είναι να χτυπήσουμε το πελατειακό κράτος που είναι συνώνυμο του ΠΑΣΟΚ».

Από την πλευρά του ο κ. Κουτσούκος υπενθύμισε ότι «η ΔΗΣΥ αποχώρησε από την επιτροπή Κανονισμού της Βουλής καταγγέλλοντας αδιαφάνεια στην επιλογή προϊσταμένου του Γραφείου Προϋπολογισμού Βουλής. Δεν γνωρίζαμε βιογραφικά δεν φροντίστηκε η εξεύρεση συναίνεσης. Η πλειοψηφία επέλεξεένα κομματικό στέλεχος» και πρόσθεσε σε άλλο σημείο «ο θεσμός του Γραφείου θεσπίστηκε επι κυβερνησης ΠΑΣΟΚ Εσείς ταυτίζετε το θεσμό του Γραφείου Προϋπολογισμού με ένα κομματικό σας στέλεχος. Εχετε πλειάδα καθηγητών που δεν έχουν την σφραγίδα της κεντρικής σας επιτροπής. Εχετε διορίσει τους πάντες στην κομματική σας επιτροπή. Υποδείξατε τον πολιτικό σας υφιστάμενο για να αναλάβει το γραφείο;»

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα