18.8 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο καιρός σήμερα

Σήμερα Σαββάτο 23 Δεκεμβρίου στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικούς όμβρους, που σταδιακά θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στην Εύβοια και την Κρήτη.

Κάποιες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Ανατολικής Στερεάς. Έως και το πρωί, αλλά και προς το βράδυ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα κεντρικά και νότια ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από -5 έως 9 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από -3 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 10, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 3 έως 8, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 6 έως 9, και στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 8 έως 11.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι κατά 1 έως 2 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου οι βόρειοι-βορειδυτικοί άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν με εντάσεις που θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ, έως και το πέρας του εικοσιτετραώρου. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές. Χιόνι ή χιονόνερο θα πέσει σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 600 μέτρων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα κατά 2 περίπου μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 5 έως 7 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -3 έως 4 βαθμούς.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα