13.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Πάπας δεν είναι Charlie Hebdo!

Την ώρα που οι σκεπτόμενοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο απαλλαγμένοι από μίσος και φανατισμό θρηνούν και προβληματίζονται για τον τρόπο με τον οποίο πλήρωσαν με την ζωή τους οι σκιτσογράφοι και δημοσιογράφοι του Charlie Hebdo έρχεται μια δήλωση από τον Πάπα Φραγκίσκο η οποία προκαλεί αν μη τι άλλο οργή.

Σε δηλώσεις του ενώ ταξίδευε για τις Φιλιππίνες, ο Πάπας υπερασπίστηκε μεν την ελευθερία έκφρασης αλλά είπε ότι υπάρχουν και όρια! Δεν μπορείς να παίζεις με την θρησκεία των άλλων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Φραγκίσκος είπε ακόμα ότι η ελευθερία της έκφρασης είναι ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα αλλά είναι παράλληλα και καθήκον του καθενός να εκφράζεται χωρίς να προσβάλλει τους άλλους.

Και μάλιστα συνέχισε: «Δεν μπορείς να προκαλείς! Δεν μπορείς να προσβάλλεις την πίστη των άλλων. Δεν μπορείς να κάνεις πλάκα με την πίστη των άλλων!»

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να είναι και ο ίδιος στόχος φανατικών είπε: «Είμαι στα χέρια του Θεού. Αν φοβάμαι; Ξέρετε ότι έχω ένα ελάττωμα. Είμαι απρόσεκτος. Αν κάτι μου συμβεί έχω ζητήσει από τον Κύριο να μην πονέσω γιατί δεν αντέχω τον πόνο…»

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα