22.2 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προκαλεί και κοροϊδεύει ο Μαρινάκης!

Κάθε άλλος πολίτης της Ελλάδας ο οποίος θα εξέθετε με τέτοιο τρόπο τις Αρχές και θα κορόιδευε τη Δικαιοσύνη και το Κράτος, προφασιζόμενος πως δεν βρίσκει το διαβατήριό του για να το παραδώσει -ως οφείλει- μετά την έκδοση διατάξεως για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, θα είχε συλληφθεί πάραυτα και ήδη θα βρισκόταν προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό.

Φαίνεται πως για τον Βαγγέλη Μαρινάκη ισχύουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά.

Η ιστορία έχει ως εξής:

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Τρίτη 3 Απριλίου, ο εφοπλιστής – εκδότης εκλήθη να παραδώσει το διαβατήριό του βάσει της διατάξεως περί απαγορεύσεως εξόδου του από τη χώρα, την οποία εξέδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά Ειρήνη Τζίβα. Δικηγόρος του επιχειρηματία προσήλθε για να δηλώσει πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν μπορεί να βρει το ταξιδιωτικό έγγραφο, πως το έχει χάσει. Οι Αρχές -και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι οι αστυνομικές αρχές- του έδωσαν διορία να παραδώσει το διαβατήριό του μεταξύ 15.00 και 22.00 της Μ. Τετάρτης 4 Απριλίου. Προκύπτει, λοιπόν, το ερώτημα: Γιατί οι Αρχές δεν ζήτησαν από τον εφοπλιστή – εκδότη να προσέλθει με το διαβατήριό του νωρίτερα, αν και γνώριζαν πως το Δικαστικό Συμβούλιο Πειραιά είχε συγκληθεί για τις 12.00 το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης προκειμένου να επικυρώσει, όπως προβλέπεται από τον νόμο, τη διάταξη περί απαγόρευσης εξόδου του Βαγγέλη Μαρινάκη και των συνεργατών του από τη χώρα;

Το zougla.gr πληροφορείται από το δικαστικό ρεπορτάζ πως οι άλλοι τρεις συνεργάτες του Βαγγέλη Μαρινάκη, οι Νίκος Συντυχάκης, Ηλίας Τσακίρης και Βαγγέλης Μπαϊρακτάρης, κατέθεσαν τα διαβατήριά τους στις αρμόδιες Αρχές. Εάν οι αρμόδιοι είχαν πράξει τα δέοντα, τότε η άρνηση του επιχειρηματία να παραδώσει το διαβατήριό του εμπροθέσμως θα είχε συμπεριληφθεί στον φάκελο τον οποίο θα εξέταζε το Δικαστικό Συμβούλιο Πειραιά κι ως εκ τούτου τα στοιχεία θα ήταν ακόμη πιο επιβαρυντικά για τον εφοπλιστή – εκδότη.

Όμως, στον Πειραιά συμβαίνουν πολλά παράξενα πράγματα. Όπως, επί παραδείγματι, η παρουσία του ταξιάρχου Γ. Παππά, γενικού αστυνομικού διευθυντή Πειραιώς, στη φιλανθρωπική τελετή που διοργάνωσε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ τιμώντας τις αγαθοεργίες του Βαγγέλη Μαρινάκη. Τι δουλειά έχει ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Πειραιά σε μία φιλανθρωπική εκδήλωση προς τιμή ενός ανθρώπου ο οποίος κατηγορείται επισήμως για αγορά, μεταφορά, αποθήκευση και διακίνηση 2,1 τόνων ηρωίνης, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ερευνάται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ έχει εκδοθεί εις βάρος του διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα; Η απάντηση είναι απλή. Ο ταξίαρχος Παππάς δεν είχε καμία δουλειά να παρευρίσκεται σε μία τέτοια σύναξη υπό τις ευλογίες του Μητροπολίτη Πειραιώς.

Προκύπτει, λοιπόν, το εύλογο ερώτημα: Αν ο γενικός αστυνομικός διευθυντής του Πειραιά είναι τόσο φιλικά διακείμενος προς τον εφοπλιστή – εκδότη Βαγγέλη Μαρινάκη, τότε όλα μπορεί να τα περιμένει κάποιος. Ακόμη και να συγχωρείται η πρόφαση πως δεν μπορεί να βρει το διαβατήριό του και να του δίδεται και προθεσμία για να το ανακαλύψει κάπου καταχωνιασμένο αλλά με χρονικά περιθώρια τα οποία επιτρέπουν στο δικαστικό συμβούλιο να μην έχει την πλήρη εικόνα της κατάστασης. Με λίγα λόγια, εδώ παίζεται θέατρο του παραλόγου, εκτίθεται Κυβέρνηση και Κράτος, εκτίθεται η Δικαιοσύνη και οι Θεσμοί γίνονται σμπαράλια.

Κάποιος πρέπει να εξηγήσει εδώ και τώρα αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι υπεράνω Θεσμών και κάποιος πρέπει να ξεκαθαρίσει το εάν ή όχι ο εφοπλιστής «προστατεύεται» από συγκεκριμένες αρμόδιες Αρχές. Χρειάζεται κάποιος να φιλοτιμηθεί, έστω την ύστατη στιγμή, προκειμένου να διασωθεί η αξιοπρέπεια των Θεσμών και η αξιοπιστία των Αρχών.

Εκτός εάν έχει αποφασιστεί συλλογικά πως το Κράτος λειτουργεί σε καθεστώς ατιμωρησίας για αυτούς που κατηγορούνται από τον νόμο, αλλά και πως υπάρχουν πολίτες σε αυτήν τη χώρα οι οποίοι είναι «πιο ίσοι από τους άλλους».

Εμφανίστηκε ο Μαρινάκης στα δικαστήρια Πειραιά

 

Λίγο μετά τις 13.15 το μεσημέρι ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης εισήλθε στα δικαστήρια Πειραιά προκειμένου να παραστεί στην εκδίκαση της επικύρωσης της διαταγής απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα που έχει εκδοθεί προ ημερών από την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά Ειρήνη Τζίβα.

Χθες, Μεγάλη Τρίτη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης εκλήθη να παραδώσει το διαβατήριό του στις αρμόδιες Αρχές αλλά προφασίστηκε πως το έχασε.

Ο εφοπλιστής παρέμεινε στο δικαστικό μέγαρο περίπου μία ώρα και στις 14.10 εξήλθε.

Η συνεδρίαση του Δικαστικού Συμβουλίου Πειραιά

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 12.00 το μεσημέρι η συνεδρίαση του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου Πειραιά, προκειμένου να εξετάσει τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που έχει επιβάλει με διάταξη η εισαγγελέας Πειραιά Ειρήνη Τζίβα στον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη και σε τρεις συνεργάτες του, σχετικά με την υπόθεση των εμβασμάτων για το πλοίο Noor 1.

Στη σημερινή διαδικασία προσήλθαν και οι συνήγοροι του επιχειρηματία και των τριών συνεργατών του.

πηγή: zougla.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα