15.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προς πώληση το 50% του «Skroutz.gr»

Τουλάχιστον δύο είναι οι υποψήφιοι μνηστήρες για το 50% του «Skroutz.gr» που πουλάει η εισηγμένη Dionic στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του δανεισμού της.

Οι προσφορές έχουν κατατεθεί και σύμφωνα με πληροφορίες δυναμικά στο παιχνίδι έχει μπει ελληνική εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών και παροχής υπηρεσιών, η οποία εκτιμά πως μπορεί να έχει μεγάλες συνέργειες με την πλατφόρμα του «skroutz.gr»

Τον τελευταίο λόγο, όμως, τον έχει η ομάδα των ιδρυτών του «skroutz.gr» που διαθέτει το υπόλοιπο 50% και έχει δικαίωμα πρώτης άρνησης. Εξάλλου, οι τρεις ιδρυτές (Β. Δήμου, Γ. Αυγουστίδης και Γ. Χατζηγεωργίου) είχαν κάνει γνωστή την πρόθεση τους να αγοράσουν οι ίδιοι το ποσοστό της Dionic.

Το σίγουρο είναι πως ο νέος επενδυτής θα κληθεί να βάλει βαθειά το χέρι στη τσέπη ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως η Dionic είχε αγοράσει τη μισή εταιρεία το 2006 έναντι 300.000 ευρώ και πλέον η αποτίμηση του Skroutz.gr φθάνει σύμφωνα με πληροφορίες τα 20 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το Skroutz.gr είναι η πιο πετυχημένη ηλεκτρονική αγορά και μηχανή σύγκρισης τιμών της χώρας. Στην πλατφόρμα του Skroutz.gr περιλαμβάνονται 2.650 καταστήματα που διακινούν περισσότερα από επτά εκατομμύρια προϊόντα.

Το skroutz.gr είχε το 2016 έσοδα γύρω στα 7,5 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 765.000 ευρώ.

H DIONIC ΚΑΙ Η ΠΩΛΗΣΗ

Ο διαγωνισμός για το Skroutz.gr βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά η μεταβίβαση του ποσοστού μπορεί να αποδειχθεί πιο περίπλοκη. Και αυτό γιατί η Dionic βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης συμμετοχών – θυγατρικών της στο πλαίσιο συμφωνίας αναδιάρθρωσης του δανεισμούς με την Eurobank.

Έτσι η πώληση του 50% του Skroutz.gr θα πρέπει να συνοδευτεί και από άλλες διαθέσεις περιουσιακών στοιχείων της Dionic με στόχο το υπόλοιπο των υποχρεώσεων της εισηγμένης να μειωθεί από τα 30 στα περίπου 4 εκατ. ευρώ.

Πηγή: insider.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα