17.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πρόσκρουση πλοίου ανοιχτά της Κέρκυρας

καλά στην υγεία τους οι επιβάτες και το πλήρωμα.

Στο λιμάνι της Κέρκυρας παραμένει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Europalink» με σημαία Ιταλίας, το οποίο στη διάρκεια της νύχτας προσέκρουσε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, στη νησίδα «Περιστέρες» βορειοανατολικά του νησιού, με αποτέλεσμα να υπάρξει ελεγχόμενη εισροή υδάτων στο λεβητοστάσιό του.

Το πλοίο μετέφερε 693 επιβάτες, 70 μέλη πληρώματος και 366 ΙΧ αυτοκίνητα και εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Αγκόνα. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί και όλοι οι επιβαίνοντες επιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Κέρκυρας, όπου παραμένουν έως ότου προωθηθούν στον προορισμό τους με άλλο πλοίο.

Από την πρόσκρουση προκλήθηκαν ζημιές στη δεξιά πλευρά του πλοίου και εισροή υδάτων. Με μέριμνα του πληρώματος κλείστηκαν οι υδατοστεγείς πόρτες των διαμερισμάτων και ξεκίνησε η απάντληση των υδάτων. Από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή έως το λιμένα Κέρκυρας, δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Κοντά στο πλοίο βρίσκονται δύο ρυμουλκά, προκειμένου να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια ζητηθεί, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει προσπάθεια, από το πλήρωμα του πλοίου, προκειμένου το «Europalink», που είναι δεμένο πλάγια, να γυρίσει κάθετα για να μπορέσει να αποβιβάσει τα αυτοκίνητα που μεταφέρει.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, πριν την προσπάθεια αυτή ιδιώτες δύτες αναμένεται να καταδυθούν εκ νέου στα ύφαλα του πλοίου, προκειμένου να γίνει επιπλέον εξονυχιστικός έλεγχος.
Το λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγόρευσε τον απόπλου του «Εuropa Link» μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές και να εκδοθεί το πιστοποιητικό ασφάλειας από το νηογνώμονα του πλοίου.

πηγή:ΑΜΕ ΜΠΕ

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα