22.2 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ρεκόρ καταγγελιών για facebook!

Σχεδόν οι μισές καταγγελίες (ποσοστό 49%) που δέχτηκε η ελληνική ανοιχτή γραμμή καταγγελιών SafeLine κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013, αφορούσαν αποκλειστικά στο Facebook, όπως ανακοίνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.

Οι περισσότερες καταγγελίες αφορούν σε κλεμμένους κωδικούς πρόσβασης, με στόχο την παραβίαση του προφίλ των χρηστών.

Παρουσιάζονται, επίσης, κρούσματα ηλεκτρονικού εκφοβισμού (cyber-bullying) τόσο σε ανήλικους όσο και σε ενήλικους.

Συχνό φαινόμενο είναι και η αναδημοσίευση φωτογραφικού υλικού μελών, χωρίς την άδεια των τελευταίων, με αποτέλεσμα φωτογραφίες μελών να εμφανίζονται σε άλλες σελίδες χωρίς την έγκριση ή την άδεια των απεικονιζόμενων, αφού πρώτα έχουν κλαπεί από το Facebook.

Μετά τη λήψη μιας τέτοιας καταγγελίας, η SafeLine (www.safeline.gr) ακολουθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία, έτσι ώστε να γίνει αποτελεσματικά η απομάκρυνση του περιεχομένου. Εφόσον γίνει εξακρίβωση του παράνομου περιεχομένου μετά την επεξεργασία της καταγγελίας, η SafeLine προωθεί το περιεχόμενο και την καταγγελία απευθείας στους διαχειριστές του Facebook. Έπειτα, εκείνοι, με τη σειρά τους, απομακρύνουν το παράνομο περιεχόμενο από τους διακομιστές τους, διαγράφοντας τις σελίδες παράνομου περιεχομένου και τα παραβιασμένα προφίλ χρηστών.

Επίσης, κάποιες από τις καταγγελίες αυτές προωθούνται στη Μονάδα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πηγή: enikos.gr

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα