18.8 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σήμερα οι υπογραφές του ΟΛΘ για Ιβάν Σαββίδη

Σήμερα υπογράφεται η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών για το 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), παρουσία, μεταξύ άλλων, του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 18:00, στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ, στην Αθήνα και όχι στη Θεσσαλονίκη, όπου ήταν ο αρχικός προγραμματισμός.

Για το Δημόσιο θα υπογράψει ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Αρης Ξενόφος, ενώ για την κοινοπραξία του επενδυτή ο συντονιστής της Σωτήρης Θεοφάνης και ο διευθύνων σύμβουλος της Terminal Link Μπορίς Βένζελ. Στην υπογραφή θα είναι και οι διευθύνοντες σύμβουλοι των Deutsche Invest Equity Partners Αλεξάντερ φον Μέλενσιν και της Belterra Άρθουρ Νταβίντιαν.

Η κοινοπραξία (South East Gateway Thessaloniki), η οποία αποκτά το 67% του ΟΛΘ έναντι 231,92 εκατ. ευρώ και δέσμευση για επενδύσεις άλλων 180 εκατ., συγκροτείται από: το γερμανικό επενδυτικό κεφάλαιο Deutsche Invest Equity Partners (DIEP) το οποίο κατέχει και το 47% του σχήματος, τη θυγατρική της γαλλικής ναυτιλιακής τακτικών γραμμών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων CMA CGM, Terminal Link, η οποία κατέχει το 33% και την Belterra Investments συμφερόντων Ι. Σαββίδη (20%). Σημειώνεται πως η Terminal Link ελέγχεται σε ποσοστό 51% από την CMA CGM, η οποία ασκεί και το management και άλλο 41% ανήκει στην κρατική κινεζική China Merchants Ports.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα